Følg den røde snor og tag på eventyr

02.03.21
Billedbog. Følg den røde snor og tag på et spændende eventyr med Giraf og Krokodille.

Denne bog for de 2-4 årige byder både på en god historie og aktiv deltagelse i læseoplevelsen, når små læsere skal følge den røde snor gennem historien og finde dyr på siderne. Temaer omkring forskellighed og samarbejde er pakket ind i det trygge og hyggelige univers, hvor det at følge den røde snor og se hvor den ender bibringer spænding og pirrer nysgerrigheden.

Hjemme hos Krokodille og Giraf, har Giraf har glemt, hvad der skal ske i dag. Så ser de en rød snor stikke ind under døren. Hvor fører den hen? Krokodille, Giraf og deres to børn Krille og Raffi tager på eventyr og følger den røde snor over en å, et bjerg, op i en luftballon, hen over et hustag og meget mere, før de endelig finder ud af, hvor snoren ender. Giraf finder også ud af, hvad det er, hun havde glemt og her venter der en dejlig overraskelse.

På turen møder familien et murmeldyr, en and, en kat, et spøgelse osv., som følger med dem på de efterfølgende sider. Her inviterer historien læseren til at finde de forskellige dyr på billederne. Det bidrager til at fastholde interessen og styrke koncentrationsevnen. De mindste læsere kan følge den røde snor med fingeren og træne finmotorikken. Krokodille og Giraf er et umage par, som lægger op til snak om forskellighed og hvordan man hjælper hinanden illustreret på humoristisk vis på billederne.

Bogen indgår i en ny serie fra 2020 om Krokodille og Giraf og tæller indtil videre tre bøger.   

Inspiration