Fantasien på springtur

02.01.22
Billedbog. Fantastisk gennemført fortælling om fantasiens grænseløshed og om at blive væk og finde tilbage.

Det kan både føles skræmmende og spændende at blive væk fra ens forældre. I denne historie bliver det noget af et eventyr, som Laura og hendes fantasi kommer ud på, ligesom Laura må finde alt sit mod og se frygten i øjnene.

'Krokodillejagten' er en uforudsigelig, sjov og ikke mindst spændende historie, som rummer mere, end man ved første øjekast fornemmer. Der venter de 3-5-årige en frydefuld og fantastisk læseoplevelse.

Tænk sig at blive væk fra ens forældre i et stormagasin? Men måske er det ikke dig, der er blevet væk, men dine forældre. Sådan ser Laura på det, da hun tager en tur på den fristende rulletrappe sammen med sin kængurubamse. Rulletrappen fører lige op i legetøjsafdelingen. Mens Laura sidder og venter på, at forældrene skal finde hende, hører hun en høj knurren. Alle bamserne i legetøjsafdelingen flygter panikslagne i alle retninger, for de ved, at det er den store farlige krokodille, som sluger legetøj, der nu er på vej.

Da krokodillen får øje på Laura, forfølger den hende op ad en ny rulletrappe, men ender med at sidde fast halvvejs, da den er for tyk. Efter at have sundet sig med en kop te og tre kager i den fortryllede skov på næste etage, beslutter Laura sig for at finde al sit mod frem og konfrontere krokodillen, der blokerer vejen ned til hendes forældre.

Denne skønne fortælling er ferm til at skildre verden fra barnets perspektiv, hvor fantasien nogle gange kan stikke helt af. De skiftende perspektiver i billedsiden overrasker og underbygger stemningen eminent godt. Der er også de herligste illustrationer af hele galleriet af rædselsslagne bamser i legetøjsafdelingen og krokodillen, som først er kæmpestor og farlig som krokodillen i Peter Pan, men ender med at være et slattent badedyr.

Man kan også møde Laura og hendes kænguru i ’Sutterejsen’. ’Krokodillejagten’ kan også anbefales, hvis man er på udkig efter en historie med en regnbuefamilie.

Inspiration