Eventyrlig højtlæsning med spændende illustrationer

11.10.21
Billedbog. Sofie er postflyver. I et forrygende uvejr flyver hun til Knokkelbjerg Vejrstation med post. Stationen ligger højt oppe i de vilde bjerge. Sofie har svært ved at holde flyet, når hun frem?

Højtlæsning til eventyrlystne børn mellem 3 og 6 år og deres voksne. Historien i sig selv er ret banal, men illustrationerne er utroligt detaljerede og man kan snakke længe med sit barn om hver enkelt billede. Det der, ud over de fantastiske illustrationer og den søde historie, gør denne billedbog særligt attraktiv er dens mange forholdsord. Børn i børnehavealderen forventes at lære, hvor de er i forhold til verden omkring dem og det kan øves med en billedbog som denne. Foran, bagved, over og under kan trænes både fordi Sofie flyver, falder og kæmper mod et stormvejr, men også fordi man i billederne finder masser af genstande, hvis placering er nemme at spørge ind til. Skulle du nu have et barn der har svært ved farverne så er denne billedbog også oplagt til at gætte farver på flyvemaskiner J

Kan man nu kombinere hygge, leg og læring I læsning af en billedbog, så er vi godt på vej til at give vores børn værktøjerne til at bevare læselysten og dermed også ruste dem bedre til det videre liv. Er der bestemte områder inden for dit barn sprog som børnehaven mener bør trænes så spørg på biblioteket og få hjælp til at finde gode bøger til at lege sproget ind.

Inspiration