Filmstriben

3 nervepirrende film

Nu skal der bides negle! Filmstriben blænder op for 3 film, der på hver deres måde er utroligt nervepirrende.

Start med den over 100 år gamle ekspressionistiske gyser om den gale Dr. Caligari, tjek derefter 'Official Secrets', en intens beretning om den engelske whistleblower Katharine Gun, brillant spillet af Keira Knightley, og slut af med 'The Nightingale', en barsk australsk gyserwestern, der skånselsløst viser, hvor grusomme vi mennesker kan være mod hinanden. 

Hvis disse film viser sig at være lidt for 'spændende', byder fantastiske Filmstriben selvfølgelig også på gode streamning oplevelser til filmfans med hang til lidt blidere handlinger.

Dr. Caligaris Kabinet

En teltholder i et omrejsende tivoli bruger en søvngænger til at begå en række grusomme mord. Det viser sig, at teltholderen i virkeligheden er forstander for et sindsygehospital - men hele historien er blot en gal mands drøm ...

Robert Wienes klassiker 'Dr. Caligaris Kabinet', den tyske ekspressionismes mesterværk, har inspireret kunstnere i alle kategorier i snart et helt århundrede.

Official Secrets

Katharine Gun (Keira Knightley) er en britisk efterretningsspecialist, hvis job består i rutinemæssigt at håndtere fortrolige oplysninger. En dag i 2003, i tiden op til Irakkrigen, modtager Gun et memo fra NSA med en chokerende instruks: USA beder om Storbritanniens hjælp til at indsamle kompromitterende oplysninger om medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd, så man kan afpresse dem til at stemme for invasionen af Irak.

Gun, som ikke bare kan se på, mens verden presses ind i en krig, træffer den hårde beslutning om at trodse sin regering og lække memoet til pressen. Det sætter en eksplosiv række af begivenheder i gang, som vil antænde en international konflikt, afsløre en enorm politisk konspiration og bringe Gun og hendes familie i fare. 

Filmen er baseret på virkelige hændelser.

The Nightingale

Året er 1825 på den australske ø Tasmanien. Den unge irske fange Clare vil have hævn over en engelsk officer. Med sig på hævntogtet har hun Billy, en aboriginal tracker, som er plaget af sine egne dæmoner.