Hvilken træningstype er du?

Har du brug for inspiration til en sund og aktiv hverdag? Vi har samlet fire anbefalinger til at booste din træning og din livsstil – ligegyldigt hvilket niveau du er på lige nu.

Den aktive forælder 

Du nyder at være aktiv og har altid sørget for at træne og holde din krop i form. Nu er du blevet mor eller far. Hverdagen er travl, og det er blevet sværere at finde plads til din egen træning. Og samtidig med det vil du gerne give bevægelsesglæde og sunde madvaner videre til dine børn. Du synes dog også, at det er vigtigt, at der er plads til hotdogs og fredagsslik – uden dårlig samvittighed.
 

Livsnyderen, der lige skal i gang

Du vil egentlig gerne leve sundt – både med kost og træning. Det er bare lidt uoverskueligt at komme i gang. Du har måske lige nogle kilo på sidebenene eller mangler energi til at sparke dig selv i gang. Du tror ikke på forbudte madvaner og uoverskuelige, overambitiøse træningsprogrammer. Hvis det skal fungere for dig, skal træningen være let at gå til, og maden skal være let og lækker.

Marathonløberen

Du er løber. Du brænder virkelig for at løbe. Du kunne godt tænke dig at prøve kræfter med de magiske 42,195 km, men du har lige brug for lidt ekstra motivation, før du kaster dig over træningen. Du er fascineret af den personlige sejr, det er at gennemføre marathondistancen og bliver inspireret af andre løbere. Samtidig kan du godt lide at nørde i tider, udstyr og træningsplanlægning.

'Mamil' - Middle aged man in lycra

Du har altid trænet seriøs og målrettet. Du har udfordret din krop og måske deltaget i konkurrencer. Du løber, cykler og svømmer, og du kan godt lide at planlægge din træning, så du får det optimale udbytte. Du ser ingen grund til at drosle ned for ambitionerne, selvom du har rundet de 50 år.

Har du brug for mere inspiration til træning? Så tag et kig på 'Nyt på hylderne', og kategorien 'Træning og motion' - find den på forsiden af aalborgbibliotekerne.dk