Ansatte anbefaler

Det vi læser i oktober 2021

12.10.21
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor en række af medarbejdere anbefaler det de er i gang med at læse eller lige er blevet færdige med.

Kathrine har læst 'Cherry' af Inger Christine Løwe

Clara læser på universitet og tilbringer fritiden sammen med en håndfuld veninder. Til en fest møder Clara den lidt ældre Karen. Karen kommer til at vende op og ned på Claras forestillinger om kærlighed, intimitet og venskab. En virkelig skøn debutroman som handler om at være ung og om at være i tvivl om, hvilken retning livet skal tage. Løwe skriver med stor humor og litterær overskud.

Anja har læst 'En ny chance' af Alexandra Potter

Tess er blevet droppet af kæresten Seb. Knust, ulykkelig og meget fuld nytårsaften ønsker hun, at hun aldrig havde mødt Seb. Næste dag ved ingen, hvem Seb er. Seb kan heller ikke kende Tess – ønsket er gået i opfyldelse. Dette giver Tess en ny chance, hvor hun vil score Seb på ny, bare i en bedre udgave af sig selv. En sjov og hyggelige kærlighedsroman, perfekt til de mørke efterårsdage.

Tine har læst 'Efterår' af Ali Smith

Efterår er første del af skotske Ali Smiths post-brexit årstidskvartet. I alle fire bøger er der skarpe kommentarer til nutiden. Ali Smiths skrivestil er legesyg og hun jonglerer med politik, litteratur, kunst og kultur undervejs og hun forventer, at du som læser kan gribe de bolde, hun kaster til dig. Det er en bog, der kræver noget af sin læser, men Ali Smith skriver med en sikker hånd.

Ditte har læst 'Vei bog 1+2' af Sara B. Elfgren og Karl Johnsson

Kvinden Vei bliver fundet flydende rundt i havet af vikinger. De redder hende, og til gengæld må hun vise dem vejen til Jotunheim. Men så snart de når i land, hvirvles Vei ind i gudernes magtspil og brutale gladiatorkampe. En enormt flot nordisk mytologi-inspireret fantasytegneserie. Jeg blev især betaget af figuren Loke og hele universets forfriskende syn på kønsidentitet og seksualitet.

Vibeke har læst 'Tavshed' af Yrsa Sigurdadóttir

De kan noget de islændinge! Her er 6. bog i rækken om Huldar og Freya – et brag af en krimi. En kvindes findes parteret i en bil og en kræftsyg pige smittes med mæslinger og dør. Hvad er sammenhængen mellem de to dødsfald? Og hvad er der sket med det spædbarn, der forsvandt fra sin barnevogn for nogle år siden? Et vinterkoldt Reykjavik er rammen om denne meget spændende krimi!

Mette K har læst 'Fuglene synger baglæns' af Karin Slot Christiansen

En underholdende roman i den lette ende om to veninder i 30’erne, der har valgt helt forskellige livsveje. Hverken Katrine og Vicki har fundet lykken eller livets mening, men det hele springer for alvor i luften, da Vicki - udsultet af hverdagens trivialiteter, oplever en hed weekend med Katrines mand. Skøn følelse at sidde i ly og læse om andres stormvejr.

Matilde har læst 'Resten er tavshed' af Douglas Skelton

Roddie Drummond vender tilbage til øen Stoirm 15 år efter han blev frifundet for mordet på sin kæreste. Journalisten Rebecca Connolly øjner en chance for at grave i sagen og samtidig finde ud af, hvorfor hendes far forlod selvsamme ø som ung og aldrig talte om den igen. Til alle der elsker en velskrevet krimi om et gammelt uopklaret mord, en afsidesliggende ø og uhyggelige hemmeligheder!

Line Dalbro har læst 'Som en langsom ild' af Paula Hawkins

Da en ung mand findes myrdet på en husbåd i London, optrevles familiehemmeligheder, der trækker tråde tilbage i tiden. Historien er ikke aktionpræget, men man bliver alligevel fanget af fortællingen og man følger langsomt sporet af brødkrummer, der bliver ved med at lede i forskellige retninger. Det er en historie om at overleve og om at finde tilbage til livet efter en stor, ubærlig sorg.

Morten har læst 'The Elusive Shift' af Jon Peterson

Kimen til mange moderne computerspil blev lagt i 1970’erne, da rollespilsgenren blev født. Den oprindelige med pen, papir og terninger vel at mærke. Mest kendt er 'Dungeons and Dragons', der har udviklet sig til en enorm succes. Men hvordan blev rollespil som genre til? Jon Peterson gennemgår i detaljer historien om det nørdede populærfænomens tidlige år. En lækkerbisken for rollespillere, og en varm anbefaling herfra.

Inspiration