Det vi læser i januar 2021

18.01.21
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her, hvor du får seks personlige anbefalinger fra bibliotekets medarbejdere.

Vita har læst 'Klinten' af Jens Smærup Sørensen

På Klinten synes naboerne at have deres på det tørre og man holder sig for sig selv. Så hvad sker der, når en nytilflyttet alenemor, Sigrid, inviterer til vejmøde om kystsikring og allierer sig med den jævnaldrende Jeppe, der bor kortvarigt i sine forældres hus? Jens Smærup har skrevet en klimaroman, hvor han stilfærdigt og underspillet hudfletter sine personer og tester, om de kan forpligte sig på i fællesskab at redde Klinten fra klimaforandringernes storme.

Line har læst 'Den onde søster' af Karen Dionne

Rachel har opholdt sig på et psykiatrisk hospital i 15 år i troen på, at hun var skyld i sine forældres død. Da nye informationer antyder en anden forklaring på fortidens tragedie, tager Rachel tilbage til sit barndomssted, hvor så megen ondskab herskede. Er du på udkig efter en nervepirrende og uforudsigelig psykologisk thriller, som sender iskolde gys ned af ryggen, så har du hermed fundet den!

Jes har læst 'Alle mine venner er Superhelte' af Andrew Kaufman 

Toms elskede er blevet hypnotiseret af en superskurk. Nu tror hun ikke længere, han findes. Han kan stå lige foran hende og fortælle, at han elsker hende. Men alt hun hører er bladenes hvisken. Det her er en voksen (superhelte)fortælling. Om at være usynlig, over for den man elsker. Du smiler og bliver stukket i hjertet, side for side. 

Pia har læst 'Ønskekræmmerens datter' af Laini Taylor

Helt vidunderlig fantasyserie om evig kærlighed, engle og dæmoner. Karou lever en skjult tilværelse i Prag blandt skræmmende magtfulde væsner. Da krigerenglen Akiva træder ind i hendes verden og angriber alt det hun elsker, åbner der sig en afgrund af ubesvarede spørgsmål. Hvem er Karou egentlig, og hvorfor er det som om, hun allerede kender englen med de flammende øjne?

Erling har læst 'Hvor lyset er' af Malene Ravn

Biografisk roman om kunstmaleren, Carl Fischer, som var oldefar til forfatterens mand. Carl vokser op med sin far og dennes nye hustru Laura, efter at Carls mor er død, da han er 10 år. Som ung studerende ved Kunstakademiet møder han skuespilleren Ely, og de bliver straks forelskede. Men deres ægteskab er stormfuldt og præget af Carls svingende humør. En stærk skildring af en følsom kunstnersjæl.

Ellen har læst 'Vi er fem' af Matias Faldbakken

Kollegaen, der anbefalede bogen med ordene ”den mest gakkede ever”, havde ret. Ud af ler, kemi og ikke mindst wifi skaber tømreren og familiefaren Tormod ”Leret” og det syrede (og letlæste) ”eventyr” fra ”udkantsNorge” kan begynde. Om jeg har forstået bogen? Det er ikke sikkert, og pyt også med det. Jeg vil alligevel varmt anbefale bogen til alle – måske især til de mange, der holder af Haruki Murakami.

Inspiration