ComicsPlus - tegneserier online

28.03.20
Få ting er så hyggelige som virkelig at grave sig ned i en god tegneserie. Og det kan også gøres online!

Kan du huske den der fantastiske følelse at grave sig ned i en tegneserie? Måske med et tæppe om benene, en varm kop te i nærheden og så et Anders And-blad, et Garfield-album, Blåfrakkerne, Henrik & Hagbard eller lignende. 

Har man samtidig ladet Netflix være engelsklæreren derhjemme (bare rolig vi dømmer ikke!), findes der en mulighed for at støtte dit barns engelskundervisning med materialer, der appellerer til læselysten. ComicsPlus er på engelsk, og her findes en masse fede tegneserier - også hvis man bare gerne vil kigge på billederne. Her er lidt for alle aldre, men helt klart et fokus på de lidt smallere forlag - og det er der i den grad fordele ved!

Hvordan gør man så?
I er faktisk så heldige, at der på bibliotekets hjemmeside er en vejledning til, hvordan man kommer i gang med at læse - også offline. Man kan læse på computeren, men vil man gerne hen under tæppet, kan det også nemt downloades til både tablet og smartphone. Og de fleste digitale indfødte vil opleve, at det er piece of cake. 

Der ligger en vejledning her på hjemmesiden, det kræver blot et bibliotekslogin at få adgang til denne superfede portal.

Forslag til aktiviteter og læsning
Et eksempel på en god måde at hygge om tingene kunne være kombinationen af spil vs. tegneserie. F.eks. kan du nemt finde Angry Birds-tegneserien, der henvender sig til de mindste. Prøv evt. at se om du kan få børnene til at spille en bane eller to, inden de læser videre i tegneserien. Måske ser du så pludseligt barnet blive opslugt af tegneserien. Lige meget hvad er den ihvertfald ret sjov.

Batman vs. Ninja Turtles
Har du nogensinde tænkt over, hvad der ville ske, hvis Batman og Rafael fra Teenage Mutant Ninja Turtles tog en svingom med næverne? Den kan du finde på ComicsPlus! (Og tro mig når jeg siger; den er fed!) Forfatteren forsøger virkelig at ramme den stemning, vi kender fra Gotham blandet med den optimisme og skævhed, der kendetegner TNMT.
Er man mere til Wonder Woman, er der faktisk også nogle superfede tegneserier med hende i ComicsPlus.

Manga ad libitum
Har man nu en teenager derhjemme, der sulter efter manga, er der i skrivende stund omkring 1200 mangaserier tilgængelige på ComicsPlus. Det er en fed måde at få suppleret sit engelske i udskolingsklasserne, og med et par klik har man nemt fundet de tegneserier, man vil læse. Her er ikke blot alle klassikerne; Naruto, Dragon Ball, og One Piece, men også nogle meget små, nye, skæve serier, som er virkelig spændende læsning.

Sprogbarrieren
En af de ting man skal være opmærksom på er, at alle tegneserierne er på engelsk. Det giver en mulighed for at øve det engelske for udskolingen, men er man ikke så skarp i sproget endnu, er det nok mest billederne, man kan sidde og kigge på - og det er der i den grad intet galt i! Brug evt. tegningerne som inspiration til, hvad I skal lave i hjemme-håndarbejdstimerne - man kunne jo lave sin egen tegneserie.

Og prøv så også lige at få tweenageren derhjemme til at læse noget Big Nate - en blanding af Garfield og Wimpy Kid, og hvilket barn elsker ikke de to?

God fornøjelse!