6 seje animationsfilm

Herlige Filmstriben byder på alt fra charmerende prinser, stenalder fodbold og rumeventyr til det kuleskøre univers i Cowboy, Indianer og Hest.

Weekenden nærmer sig, og det betyder som regel at små og store poder skal beskæftiges med alverdens underholdning. For at de udmattede forældre eller barnepiger kan få sig et lille pusterum i ny og næ, anbefaler vi hermed seks animerede film for børn, men som unge og voksne også sagtens kan grine eller gyse med på.

Animationsfilm er ikke kun tegnefilm, men kan også dække over f.eks. stop-motion animation, en teknik hvor man bevæger små dukker en lillebitte smule for hvert billede man tager, så det ser ud til at dukken faktisk bevæger sig når man viser alle billederne i rækkefølge.

To af filmene på listen er lavet på denne måde, nemlig ”Cowboy, Indianer og Hest” og ”Hulemanden Steen”. Resten af filmene er moderne tegnefilm, hvor den moderne computerteknik ofte kan give indtryk af en 3d effekt, hvor personer, dyr og andre objekter i filmen ser ud til at have dybde. Gamle tegnefilm havde ikke denne dybde-dimension, og bliver derfor kaldt for 2d film.

2d eller 3d, det er lige fedt, bare filmene er gode. Og det er de. God feriefilmfornøjelse.

Prince Charming

Da prins Phillip Charming er barn bliver han forhekset, og uden at gøre noget fortryller han alle kvinder han møder. Det skaber et kaos af forheksede, forelskede kvinder i kongeriget, da prins Charming nærmer sig sin 21 års fødselsdag. Det gør ikke sagen bedre at han pludselig er forlovet med ikke mindre end tre eventyrprinsesser. Prinsens far, Kong Charming, må gøre noget for at redde kongeriget.

Se filmen ”Prince Charming” online Filmstriben

SamSam

Den unge og frygtløse SamSam har alt, hvad en kosmisk helt kan drømme om: kærlige, heroiske forældre, en masse supervenner og sin egen flyvende tallerken til at udforske rummet i. Eller næsten alt … han har nemlig ikke har fået sine superkræfter endnu! Da Mega, den nye seje pige i byen, hævder, at hun kan hjælpe SamSam med at opdage sine overnaturlige evner, fører det dem ud på et spændende eventyr i det ydre rum, hvor SamSam vil lære, at venskab og mod kan være de stærkeste superkræfter, han nogensinde kunne ønske sig.

Flot og fantasifuld fransk animationsfilm for store og små.

Se filmen ”SamSam” online på Filmstriben

Cowboy, Indianer og Hest – The Specials

De tre tossede venner Cowboy, Indianer og Hest er tilbage med tre kuleskøre historier fra deres forunderlige verden! For der er jo så meget, vi ikke ved om vores tre helte: Hvordan holder de jul? Går de i skole? Og hvordan ser en byfest ud i deres skøre univers?

Se filmen ”Cowboy, Indianer og Hest – The Specials” online på Filmstriben

Villy og Monsterplaneten

Et rumskib bliver ramt af en meteor, og drengen Villy sendes af sted alene i en redningskapsel. Han nødlander på en uudforsket planet, og han eneste følgesvend er en lille robot. Nu er det op til ham selv og robotten at kæmpe for overlevelse.

Se filmen ”Villy og Monsterplaneten” online på Filmstriben

Yakari på store eventyr

Animationsfilm om den lille Sioux-indianer Yakari, der drager alene ud i verden i jagten på vildhesten Lille Torden, som siges at være utæmmelig. På sin rejse møder Yakari mange farer, men opdager også, at han har fået evnen til at tale med dyrene.

Se filmen ”Yakari på store eventyr” online på Filmstriben

Hulemanden Sten

Vi er i stenalderen. Sten bor sammen med sin fredelige stamme i en lille idyllisk dal. Idyllen smadres da de stygge bronzealdermænd besætter dalen. Nu har Sten kun én mulighed, hvis han vil vinde sin elskede dal tilbage: han skal lære at spille fodbold!

Filmen er lavet af samme team der står bag de dejlige film om det osteelskende makkerpar Walter og Trofast, og ikke mindst de skøre historier om Frode Får. Hvis man har øjnene med sig, kan man faktisk se Walter og Trofast i en af scenerne i filmen om hulemanden Sten. 

Se filmen ”Hulemanden Sten” online på Filmstriben

Inspiration