Billede af bogen Vinger af sølv af Camilla Läckberg

Vinger af sølv af Camilla Läckberg

06.10.20
Andet bind i serien om Fayes hævn er en hæsblæsende pageturner, hvor stærke kvinder, forretningshemmeligheder og Fayes mørke fortid kolliderer i et dramatisk kapløb med tiden.

Firmaet Revenge er truet. Nogle er i gang med et beskidt aktieopkøb, men hvem står bag og hvorfor? Faye, der nu er en velhavende og succesfuld forretningskvinde, må igen finde al sin indre styrke for at komme en ny og ukendt fjende i forkøbet. Sammen med nye allierede lægger hun en skarp plan for, hvordan de kan redde Revenge fra at komme i hænderne på fjenden.

Kvindeaktion, der rykker

’Vinger af sølv’ er underholdende kvindeaktion, der rykker. Faye er nemlig en kvinde, der står op for det, hun tror på, og hjælper andre kvinder med at gøre det samme. Derfor er jeg egentlig helt okay med romanens brug af klichéer og forudsigeligheder. Faktum er, at man er i fremragende selskab med Faye i en thriller, der sætter kvinder i første række jobmæssigt, seksuelt og i partnerskabet, så det slet ikke er til at misforstå.

#MeToo

Camilla Läckberg er Sveriges bedst sælgende krimiforfatter, og hendes nye serie ’Fayes hævn’ kan bedst beskrives som en hyldest og opmuntring til kvinder, der har fået nok af den stadige mangel på ligestilling, og som kan nikke genkendende til #MeToo-bølgen.

En hundjævels hævn

I ’Vinger af sølv’ er Faye stærk, flyvende og seksuelt frigjort, og succesen som forretningskvinde giver hende masser af power og status. Men hun er også sårbar, og fortiden presser sig på. Den datter og kvinde hun var engang, er en skræmmende mørk del af hendes liv, som her bliver fortalt gennem skiftende kapitler. Camilla Läckberg forklarer selv, at hun er delvist inspireret af Fay Weldons En hundjævels bekendelser, der fortæller historien om en kvindes hævntogt mod sin ægtemand.

Inspiration