Tryllebinder af Sebastian de Castell

Tryllebinder af Sebastian de Castell

14.05.19
Ungdomsroman. Tredje bind i serien om Kallen er ligeså hæsblæsende og spændende som de forrige!

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne serie, så vil jeg bestemt råde dig til at komme i gang!

For mig er der virkelig mange gode ting der spiller i den her serie. For det første er den meget anderledes end så meget andet fantasy jeg læser. For det andet er det en dreng i hovedrollen, selvom det sker, er det mest piger der har hovedrollen. Samtidig er universet ikke noget jeg tidligere har læst. Det er et ørkenland, hvor forskellige klaner lever. Nogen med magi, andre uden. Nogen med magt, andre uden. Kellen er en af dem der burde have magi, men har det ikke og det har gjort ham til lovløs og eftersøgt.

Jeg kan også godt lide at vi aldrig helt ved hvor vi har Kellens læremester, Ferius. Hun er rapkæftet, ydmyg og ret skarp. Vi lærer mere om hendes fortid i dette bind, og det svarer på en del af de spørgsmål jeg havde fra de første bind. Som læser er vi ofte i tvivl om rent faktisk holder af Kellen eller finder ham irriterende - Kellen er også selv i tvivl, men inderst inde er der et helt særligt bånd mellem de to.

Kellen er skøn at læse om. Selvom han godt kan være lidt klynkende en gang i mellem, fordi de konstant ender i problemer, som er hans skyld, så er han faktisk en god ven og han vil bare beskytte sine nærmeste. Han ender ofte i problemer, fordi han ikke altid gennemtænker situationerne, men det lykkes altid på en eller anden måde at komme helskindet igennem. Samtidig har både ham, Ferius og de andre karakterer en skøn humor, der løfter det ofte lidt dystre stemning.

Alt i alt er det virkelig gået skruet sammen. Jeg var fanget fra første side og læste bogen på to dage, og jeg glæder mig til at læse mere! Jeg har på fornemmelsen af Kellen går hårde tider i møde og han bliver udsat for endnu flere prøvelser. Skriv mig på Kellens fanliste - det er en eksklusiv en af slagsen, men jeg er hooked og klar til flere eventyr med ham og hans venner!
 

Inspiration