Glædelig Pride illustration

Pride er startet: Gå på opdagelse i LGBTQ+ -litteraturen

08.06.23
Pridesæsonen er officielt i gang, og dét er en perfekt lejlighed til at fremhæve en række vigtige LGBTQ+-bøger.

Juni måned er den officielle Pride måned og derfor sætter vi spot på vores udvalg af LGBT+ materialer. LGBT+-litteraturen spiller en afgørende rolle i at give stemme til og skabe forståelse for de udfordringer, LGBTQ+-personer møder. Gennem litteraturen kan vi lære og udvikle os som individer og samfund, uanset om vi er en del af LGBTQ+ eller ej, og litteraturen kan således berøre og berige samfundet og dets læsere. 

I mange år blev LGBTQ+-litteraturen mødt med modstand og censur. Bøger med queer-temaer blev ofte anset som kontroversielle eller upassende og blev sjældent præsenteret i mainstreamkulturen. Heldigvis er der sket en udvikling i accepten af LGBTQ+-litteraturen, der har skabt en voksende anerkendelse af vigtigheden af repræsentation i litteraturen, der bidrager til at forme en mere inkluderende litterær verden. 

Pridesæsonen er en lejlighed til ikke kun at fejre LGBTQ+-fællesskabet, men også til at anerkende og værdsætte den rolle, som litteraturen spiller i at forme vores forståelse og skabe forandring. Lad os i fællesskab fortsætte med at læse og støtte LGBTQ+-litteraturen, så vi kan fremme en verden, hvor alle stemmer og historier bliver hørt og værdsat.

I Aalborg fejres Pride med en parade gennem byen den 8. juli. Læs mere på aalborgpride.dk.

Oprindeligt skrevet af Emma Karlebjerg, Litteratursiden.

Inspiration