Rumvæsnerne kommer!

06.05.21
Science fiction. En mursten af en fascinerende og meget detaljeret historie.

Vinderen af Goodreads prisen for bedste sci-fi i 2020. 

Interessant, men lang

Det er en ret interessant historie, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Der er dog mange scener med meget lidt handling og det kan trække læseoplevelsen lidt i langdrag. Efter de første sider havde jeg fornemmelsen af at den ville være meget Extant-agtig (en sci-fi tv-serie), men hvor tog jeg dog fejl. Det er derimod en historie om overlevelse, om magtmisbrug og vold. Men samtidig også en historie om tilgivelse og håb. Hvis altså man er villig til at ofre alt for at få det.

Persongalleriet 

Hovedpersonen Kira bliver besat af en organisme og snart må hun flygte igennem hele solsystemet - både fra rumvæsner og mennesker, der vil have fat i organismen. Hun står med hele universet i sine hænder, og det er ikke kun menneskehedens overlevelse hun skal tænke på. Kira bliver gang på gang sat i situationer hvor hendes dømmekraft testes. Hun står overfor livsomvæltende beslutninger og jeg ved faktisk ikke helt om hun træffer de rigtige valg. Der er ret mange andre karakterer at holde styr på - nogle mere underholdende end andre; Gregorovich, er helt klart en favorit, men jeg kunne nu også godt lide Falconi og resten af besætningen på Wallfish. 

Vurdering

Hvis man er sci-fi-fan og ikke har noget imod en ret langstrakt historie, med et komplekst persongalleri og handling, så kunne dette godt være et bud på en bog man skulle kaste sig over. Det er sådan en slags bog der kræver overskud og fokus, men så står man også med en solid historie, der også ville kunne begå sig godt som film eller serie.
 

Inspiration