Ny dansk fantasy for voksne

01.09.21
Andet bind i serien "Til Aretz' ende" er fuldfed fantasy for det voksne publikum

Kan fantasy være for voksne? Helt sikkert og ”Til Aretz’ ende” er en af de serier der henvender sig til de voksne læsere - vær også opmærksom på at der er voldsomme scener i bogen.

Karaterbåren historie

”Bondekongens rejse” er en meget karakterbåren og detaljetung historie. Der er en del scener der ikke er for sarte maver og som selv nu, hvor jeg tænker på det, giver mig en dårlig smag i munden og en klump i halsen. Selvom det nogle gange kan dræbe en historie lidt med for mange detaljer, bliver de i denne historie, leveret på en måde så man faktisk ikke lægger mærke til at der er så mange detaljer. Det passer utrolig godt til den historie der fortælles.

Gavin og Robin skiftes igen til at fortælle og deres indre følelser og tanker fylder meget. Der er meget dialog, refleksioner og overvejelser, men det giver en virkelig helstøbt fortælling. Selvom bogen er lang, føles den ikke langtrukken og alting står skarpt.

Vær tro mod dig selv

Det er ikke kun Gavin og Robins venskab der er i fokus i denne bog, men også hvor meget Gavin (igen!) skal kæmpe for at overbevise rivalerne og ikke mindst prinsesse Isolde, om at han rent faktisk er værd at samle på. At han vil være en god konge. Samtidig får vi en mere dyb forståelse af hvorfor Robin stak af fra Damian og hvorfor han vil gøre alt for at undgå at blive fanget igen. Selv da han bliver fanget, kan han ikke opgive håbet om at slippe væk igen.

Vurdering

"Til Aretz' ende" er fantasyserien til dig der vil have mere end bare drager, magi og kampen mod det onde. Heri er der både politik, intriger, forbrydere, magtmisbrugere og meget mere, der gør at historien føles gennemført. Det er ikke sådan en historie man bare skøjter igennem. Den tager tid at læse og den bliver siddende længe efter sidste side er vendt.

Inspiration