Kortfattet og skøn japansk roman

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.11.21
Døgnkioskmennesket beviser, at der kan stå meget guld på få sider, og den er også et eksempel på, hvordan beskrivelser af det enkle og jordnære kan være spændende.

Meningen med Livet i Kiosken

Mens Keiko har været med til at udforme dagsordenen i den kiosk hun i mange år har arbejdet i, har kiosken udformet hendes liv. Hendes omgangskreds undrer sig dog over at hun aldrig har ønsket sig mere end bare sit arbejde. Hendes søster især så gerne at Keiko fik startet sin egen familie. Keiko forstår derfor at hun bør finde noget ”mere”, selvom hun ikke selv føler, at hun mangler noget.

Beskedent Guld med Meget under Overfladen

Min gamle dansklærer fortalte mig engang at der kan stå meget guld på få sider og at en bog med mange sider derfor ikke nødvendigvis er guld værd i sig selv. Denne bog beviser dette med sit beskedne sideantal og jeg morede mig med at se igennem Keikos øjne: Bogens sprog afspejler nemlig hendes skarpe sans for detaljer, samtidigt med at hendes komplette mangel på både empati og etiske forstand understreges. Dette gav bogen en gennemsyret sort humor som gjorde jeg aldrig helt vidste hvad drejning hvert kapitel ville tage, og det gjorde den svær at lægge fra mig.

En Døgnkiosk man vil tilbage til

Jeg anbefaler denne bog som en person der både har det stramt med fantasy og som bestemt heller ikke er nogen læsehest siden jeg foretrækker videospil frem for bøger. Som en person med akademisk uddannelse der på grund af dette blev vant til at læsning var arbejdsrelateret skal jeg faktisk tvinge mig selv til at læse i en hel time med langt de fleste bøger, også dem jeg synes er gode. Det er på trods af dette at denne lille bog som bare handler om en japansk kvinde som arbejder i en døgnkiosk stadig formåede at fange mig ved at simpelthen gengive dette aspekt så troværdigt. Sandt at sige så glædede jeg mig hver gang jeg kunne vende tilbage efter mere i Keikos døgnkiosk. Jeg ønskede ærlig talt mere efter bogen var slut og sad faktisk og digtede videre på hvad der skete efter historiens afrunding. Heldigvis er bogen så kort og uprætentiøs at man sagtens kan starte forfra og læse den igen.

Inspiration