Kongen af Louisianas sumpe

06.07.21
Fantasy. "Peters drage" møder "True Detective" i denne hæsblæsende historie

Jeg var slet ikke klar til at blive så investeret i den her historie som jeg blev. Jeg ved faktisk heller ikke rigtig hvad jeg havde forventet, men ikke det her i hvert fald.

Jeg har kun læst første bind i forfatterens serie om Artemis Fowl, så jeg havde måske troet at det var noget i den dur. Det er det på ingen måde og det er i hvert fald ikke en børneroman. Og hvem siger at man skal skrive et kæmpe fantasyværk på syv bind før det er godt? ”Highfire” er eksemplet på at man sagtens kan skrive en medrivende, utrolig spændende og uhyre underholdende urban fantasy fortælling i et bind.

"Highfire" er en underholdende og medrivende historie i bedste "Peters drage" og "True Detective"-stil.

Persongalleri

Drengen Squib, dragen Vern og landbetjenten Hooke er fortællerne i historien og jeg var lige dele fornøjet over Squib og Verns skønne venskab, som jeg var forfærdet over den måde hvor kompromisløs og nådesløs Hooke er.

Hooke er frygtelig. Som i, at der intet godt er at finde i den mand. Han skyr ingen midler for at få hvad han vil have og han tænker kun på sig selv. På hans mål. På hvad han vil have ud af enhver situation han kommer i. Squib derimod er, måske ikke godheden selv, så i hvert fald en, der forsøger at gøre det så godt som muligt, om end han er en smule naiv og kommer i nogle tragikomiske situationer. Vern er den vodkadrikkende og Flashdance-elskende drage, der egentlig bare gerne vil være alene og passe sig selv.

Fyldt med humor

At det hele egentlig er en ret dyster og mørk fortælling, brydes af den fantastiske humor der er i historien. Verns humor er tør, sort og herlig. Squib er den lidt nervøse teenager, der også kommer med nogle geniale inputs. Og jeg må indrømme, at selvom Hooke er forfærdelig, har han også nogle ret geniale kommentarer og comebacks. Jeg var i hvert fald underholdt hele vejen igennem bogen.

Vurdering

Hvis du trænger til en medrivende, anderledes og interessant læseoplevelse, så kan du roligt tage på en tur i sumpen med Vern, Squib og Hooke.

Inspiration