Hvorfor skal skoletasken være så tung? af Rikke Lindgaard

14.09.20
Roman. Hvis du trænger til et godt grin og et satirisk indblik i samtaler forældre imellem på internettet, så skynd dig at låne denne bog.

Jeg faldt over denne bog på Instagram. Jeg troede først, at det var en fagbog og havde faktisk ikke tænkt, at det var noget for mig. Men så så jeg, at flere anbefalede og roste den for at være ualmindelig underholdende og tåkrummende. Jeg er bestemt ikke blevet skuffet.

Der går ikke mange år, før jeg også får den tvivlsomme ære at stifte bekendtskab med ForældreIntra/Aula og jeg må indrømme, at jeg lidt frygter det. Især efter at have læst den her bog! - For oh my God! Jeg håber ikke, at det er sådan i virkeligheden.

Tænk sig at gå op i sådanne ting? At børnene skal se den samme julekalender, men fordi den så sendes så sent, opfordres der til total afslapning i første time dagen efter? At pigefødselsdag skal koste 6.000 kr., og at der på ønskelisten er dyrt make-up. At man beskylder hinanden for ikke at have styr på børnenes ting og så videre og så videre. 

Sjældent har jeg læst noget så underholdende, men samtidig også utrolig pinagtigt. Hvis jeg var forælder til et barn i en af de klasser bogen omhandler, havde jeg fået et sammenbrud eller udøvet vold mod de forældre, der kan finde på at gå op i sådanne ting. Det er hovedrystende. Det er grotekst. Desværre er det nok virkelig for rigtig mange forældre. Jeg kvæler lige i et suk.

Det er virkelig en bog der skal opleves. Om man så er forælder eller ej. Jeg er sikker på at der er rigtig mange der kan nikke genkendende til flere af de typer forældre, der portrætteres. De frisindede, dem der vil overtage en hver festlig lejlighed, dem der ikke har noget filter, dem der vil fremstå perfekte osv.