Billede af bogen Henretterlunden af Majbrit Ravnholt Cramer

Henretterlunden af Majbrit Ravnholt Cramer

01.09.20
Vild og fantastisk fantasy-debut er en storslået saga om myte, race, køn og kultur.

Hvad betyder myter og sagn egentlig for vores opfattelse af mennesker og verden, og hvad sker der når man opdager, at en ellers tryg verden er baseret på mørke hemmeligheder og frygten for det ukendte?

Kultur, race og køn til debat

’Henretterlunden’ er en episk fantasyfortælling om race og kultur, og hvordan mytefortælling kan fordreje virkeligheden og fremkalde frygt fremfor forståelse og respekt. Følelsesmæssigt og kulturelt er der meget på spil, og de klassiske temaer om god/ond og ven/fjende bliver i den grad sat på spidsen. Det er super fedt, at forfatteren på denne måde tør udfordre læseren og bringer nye konflikter i spil, herunder konflikter som lige nu er højaktuelle og afspejler sig i hele #blacklivesmatter bevægelsen.

Samtidig er det en stærk coming of age fortælling, der handler om identitet, venskab og kærlighed, og hvordan man på trods af kulturelle forskelligheder alligevel kan finde fællesskab og plads til hinanden.

Handling

I verden før var naturen og folket forenet og i harmoni med hinanden. Men noget går galt, og det som engang var tre forenende øer, bliver adskilt i had og frygt for hinanden.

Katavas befolkning er alle lyse i huden bortset fra falkoneren Byriel, som kongen har bragt til landet og opfostret på kongeslottet. Byriel ser ikke blot anderledes ud, men kommer oprindeligt fra kannibalernes ø, et sted som er frygtet af alle i Katava. Da skolefrøkenen Johanne utilsigtet finder et hemmeligt brev, åbnes hendes øjne for den skræmmende sandhed om Byriel og den verden, hun indtil nu har opfattet som et sikkert sted.

Mæsker-serien er planlagt til to bind, og er Majbrit Ravnholt Cramers lovende debut som forfatter.

Bogen er ny og kan derfor endnu ikke reserveres.

Inspiration