Dyster fortælling med humor, smuk og stemningsfuld tegneserie og en bevægende og håbefuld læseoplevelse

21.12.21
Vi gør status på bogåret 2021 og ser tilbage på de bøger, der gjorde størst indtryk. Her får du Lines tre bedste anbefalinger.

Line anbefaler 'Highfire'

'Highfire' er 'Pete’s Dragon', der møder 'True Detective' med en lidt små naiv ung mand, Squib, der skal forsøge at tjene penge, en korrupt og amoralsk politimand, Hooke, og en vodkadrikkende drage, Vern. Det hele udspiller sig i Louisianas sumpe. Det er en ret dyster fortælling, men med en fantastisk humor og samspil mellem især Squib og Vern, der må stå sammen mod den fælles fjende. Skål og god fornøjelse.

Line anbefaler 'I hovedet på Sherlock Holmes'

Sherlock Holmes og Dr. Watson står overfor en forbrydelse der kræver at de følger en masse spor rundt om i London. Selvom handlingen er spændende og medrivende, er det helt sikkert illustrationerne og detaljerigdommen der er gør bogen værd at læse. Der er små fine detaljer i røg, i farvespil, i Holmes’ rynker, kortene over London og meget mere. Det er en utrolig smuk og stemningsfuld tegneserie.

Line anbefaler ”Kære Edward”

Tænk at være den eneste overlevende efter et flystyrt? Hvordan kommer du videre fra det? Det må Edward finde ud af, for han er netop det: den eneste overlevende. Han får hjælp af nabopigen Shay og sammen går de igennem barndommen og teenageårene, mens Edwards psykiske sår heler. ”Kære Edward” er utrolig bevægende og rørende læsning. Den er både sørgelig, men også håbefuld. Det er en læseoplevelse, der sidder i en, længe efter sidste side er vendt.

Inspiration