Dead man walking

11.03.21
Roman. Hans Otto Jørgensen beskriver sin families liv på slægtsgården på Salling. Men forvent ikke en almindelig slægtsroman.

"Dead Man Walking: Mamrelund" begynder med slægtsgårdens konkurs i 2016. Tragedien påvirker alle familiemedlemmerne. Der vælder store følelser frem,  når det sted, man anså for sit eget og som en grundsten i ens identitet, pludselig ikke er det mere. Herfra bevæger forfatteren sig rundt i familiens og sin egen livshistorie med et sideblik på de samfundsmæssige strukturer, der er medbestemmende for den enkeltes udvikling.

Hans Otto Jørgensen blev som 6-årig trampet ned af en flok kvier. Det gjorde ham uegnet til hårdt fysisk arbejde og dermed vidste han allerede som lille dreng, at han ikke ville kunne blive ved jorden. Det gav ham et dobbeltblik for livet på gården, som både indforstået og udenforstående. I "Dead man walking: Mamrelund" samler han op – ikke i en fortløbende fortælling men i små korte erindringsblik og leksikale opslag. Halfdan Piskets enestående illustrationer understreger stemningen.

"Dead Man Walking" er fortællingen om familielandbrugets nyere historie og romanen giver et indblik i en livsform, der forsvinder. En forsvinden, der har lagt grunden for den afstand mellem land og by, vi oplever i dag.

Inspiration