Hullet af Emma Adbåge

30.12.19
Billedbog. Hullet er et spændende sted at lege, når man er barn, men de voksne hader hullet.

”Hullet” er en fantastisk historie om børns fantasi og leg, som på rammende vis sætter på fokus på, at der er forskel på voksne og børns opfattelse af verden og hvad der opleves som sjovt. Historien har et underliggende budskab til os voksne om at huske at sætte os ind i barnets oplevelse af verden og ikke være så bekymrede for, hvad der kan ske. En stor anbefaling af denne billedbog, som er oplagt i børnehaven og indskolingen, men som også sagtens kan nydes derhjemme.

Hullet

Bagved skolegården ligger Hullet. Det er et stort hul i jorden med et krat, stubbe og grene, hvor man kan lege alverdens sjove lege: gemmeleg, løbelege, butik og meget mere. Børnene bruger alle frikvartererne i Hullet, men de voksne hader det og synes det er et farligt sted at færdes. Da en af børnene falder i sine snørebånd i skolegården, bestemmer de voksne, at Hullet er forbudt område ”bare fordi”.

Nu må børnene nøjes med at gynge og hoppe i hinkerude i skolegården, men det er kedeligt, så de finder på at lege på kanten af Hullet. Men så en dag er Hullet væk. Det er blevet fyldt op og jævnet ud. Men så får børnene øje på noget helt nyt og spændende udenfor skolegården, som selvfølgelig skal udforskes. Fantasien og nysgerrigheden kan ikke bremses og finder heldigvis altid nye udfoldelsesmuligheder!

Et spændende forfatterskab

Jeg er imponeret over svenske Emma Adbåges forfatterskab, idet hun er særlig god til at fange nuancerne i børns oplevelse af verden og formidler denne på fineste vis fra barnets synsvinkel. Hun har udgivet flere gode billedbøger på dansk, som er oplagte i såvel institutioner som hjemme. Et forfatterskab, som er værd at kaste sig over.

Bestil "Hullet" her.

Inspiration