Bjørnebarn af Ane Bjørn

Bjørnebarn af Ane Bjørn

14.05.19
Smuk og stemningsfuld billedbog om at turde lytte til sin indre stemme.

Jeg har tidligere rost Anes flotte og stemningsfyldte billedbøger - og nu vil jeg gøre det igen!⁣

Alle Anes billedbøger handler om de svære ting i livet: at miste en man elsker og om at turde se sin frygt i øjnene og overvinde den. "Bjørnebarn" handler om pigens Gro følelse når hun bliver skældt ud og når forældrene skændes. Så har hun ikke lyst til at være Gro, men en bjørn - for der er ingen der skælder bjørne ud. Hun vil ud, bygge hule i skoven og være alene - men hun er ikke det eneste barn der har brug for at være en anden.⁣ Ude i skoven møder hun en dreng, der har det på samme måde som hende og sammen indser de, at de må lære at sige fra og ikke bare løbe hjemmefra når det bliver for meget.

Som de andre af Anes bøger er illustrationerne smukke, unikke og man behøver næsten ikke teksten for at forstå historien. Teksten er dog med til at give et eventyrligt feel over historien. Valget og fravalget af farve er et af kendetegnene for Anes stil og jeg elsker det. Det er specielt, men jeg nyder virkelig hendes bøger.

Jeg kan varmt anbefale Anes andre billedbøger, "Omvendt sne" og "Da natten blev væk" - og denne med. Endnu et mesterværk!

Inspiration