At læse er at vandre - bøger, magi og venskab

02.08.21
Børneroman. Hvad hvis man kunne rejse ind i bøgerne og tale med alle sine yndlingspersoner rigtigt og ikke bare forestille sig at opleve Eventyrland og Hogwarts og Skatteøen og … men faktisk være der?

Tilly læser… og læser… og læser. En bogorm af første klasse, som har det bedste hjem, man kan forestille sig, nemlig boghandelen Pages & Co. Hun befinder sig godt mellem alle de bugnende bogreoler og med alle sine yndlingsbøger, men savner et virkeligt eventyr.

Efterårsferie

Tillys mors forsvandt, da hun var helt lille, og siden da har hun boet hos sine bedsteforældre. De er søde og dejlige og elsker bøger, som hun selv, men der mangler noget. For hvorfor forsvandt hendes mor? Ingen ved det. Desuden er hendes bedste veninde kommet på volleyballholdet og vil hellere være sammen med dem, så Tilly synes, at efterårsferien starter lidt træls.

Eventyrlige besøg og rejser

Tillys yndlingspersoner er Alice fra Eventyrland og Anne fra Grønnebakken. De føles mere virkelige, synes hun. Som om hun kunne tale med dem, lige indtil hun kommer i tanke om, at de jo ikke findes i virkeligheden.

Midt i forberedelserne til boghandelens store eventyrfest, får Tilly pludselig besøg af en pige, der har rødt hår, hedder Anne med ´e´ og virker meget bekendt – og som forsvinder pist væk, da hun vender ryggen til. Senere dukker Alice op i blå strutkjole og tager Tilly med til kaffeselskab i Eventyrland. Da Anne tager Tilly med til Avonlea, dukker den mærkelige mand fra boghandlen, som skændtes med bedstefar, også op, og Tilly er sikker på, at noget er helt galt.

At vandre i bøger

Før hun kan finde ud af mere om ham, må Tilly selv lære at vandre i bøger, for det er ikke helt ufarligt; hvis man ikke passer på, kan man blive fanget i bøgerne.

Som læsere vandrer vi med i historierne. Ikke helt så bogstaveligt som Tilly, men man kan jo forestille sig det. Anna James har med Den magiske boghandel - Tilly og bogvandrerne (2020) skabt en dejlig rejse i bøgernes verden med litteraturens elskede personer. Der er desuden håb om, at vi kommer til at møde Tilly igen og rejse med hende ind i endnu flere bøger, da bogen er nummer et i, hvad der gerne skulle blive til serien Den magiske boghandel. Den anden bog i serien, Den magiske boghandel - Tilly og de forsvundne eventyr, er lige kommet på bibliotekets hylder, og jeg vil glæde mig til endnu en rejse med Tilly.

Inspiration