Hvordan julemanden blev til

17.12.21
Få den virkelige historie om hvordan Julemanden blev til Julemanden.

Bogen bag Netflix-filmen, giver et indblik i hvordan drengen Nikolas bliver til Julemanden.

Nikolas og magien

Historien handler om drengen Nikolas, der lever et trist og gråt liv i en lille bitte hytte i Finland. Han bor sammen med sin far og selvom deres tilværelse er grå, har Nikolas stadig troen på magi og på at det hele nok skal gå. Lige indtil hans far tager afsted for at bevise at nisser findes. Nikolas tager efter ham og det bliver en rejse som virkelig tester hans tro på magi. 

Julens magi

Det er en bog der er har mange stemninger. Den er både melankolsk, men også hyggelig og julet. Der er flere mirakler og magi fylder ret meget - men ikke magi som vi kender den, det her er en form for underspillet magi, der kun sker hvis udøveren tror på den. 

Det er en historie der giver beviset på at en god gerning, inspirerer til flere og at hvis man behandler andre godt, vil de (højst sandsynligt) også behandle dig godt. 

Udover at have en spændende historie, er der også mange fine illustrationer undervejs i bogen. De er enkle, i sort/hvid, men rummer alligevel en masse følelser og passer godt til fortællingen. 

Vurdering

"Drengen de kaldte Jul" er en hyggelig højtlæsningsbog for børn i alderen 7-12 år. Den er sjov, skæv og finurlig og vil med garanti give et smil på læben hos læserne. 

Inspiration