Fra de mindste stoffer til universets uendelighed

12.02.22
Stort og indbydende videnskabs– og naturleksikon for videbegærlige børn fra 10 år.

Man kommer vidt omkring og bliver klogere på alt lige fra de mindste stoffer og materialer til universets uendelighed i tid og rum. Besøg verdens niende rumstation, International Space Station eller rejs millioner af år tilbage i tiden til dengang, dinosaurerne beboede jorden. 

Leksikonet dykker ned i en række videnskabelige fagområder under overskrifterne Stoffer og materialer, Kræfter og energi, Rummet, Teknologi, Planeten Jorden, Vejr klima og habitater, Livet på Jorden, Menneskekroppen og Dinosaurer. Hvert kapitel indledes med en kort præsentation, og herefter zoomes der ind på udvalgte emner, som de fleste børn vil finde spændende. Det er forklaringer på alt lige fra tornadoer og atmosfæren, evolution og Big Bang, gribbe og gopler til tyngdekraften og usynlige stråler, sorte huller og exoplaneter, kernekraft og nanoteknologi.

'Børnenes store leksikon' er et dejligt all round opslagsværk til at styrke unges paratviden og med artikler af tilpas længde, så det ikke bliver for tungt, og nysgerrigheden fastholdes. Man får et godt overblik over rigtige mange forskellige emner, og det kan læses fra ende til anden eller på må og få ud fra. Opslagsværket er i stort format og et meget lækkert papirmateriale. En del emner indenfor især teknologi, kemi og fysik er ret komplekse, men her hjælper leksikonets vellykkede og levende formidling og flotte illustrationer forståelsen godt på vej. Er interessen blevet vakt af et bestemt emne, kan det være springbrættet til at finde andre fagbøger, der går mere i dybden.

Inspiration