Et dødsensfarligt spil

16.03.21
Roman for fans af "Hunger Games" og "Endgame".

Nyt fra forfatteren til "Påkalderen".

“Den udvalgte” minder mig både om “Hunger Games”, “Endgame” og “Maze Runner” - skønt de er meget forskellige. Det de har til fælles er spil-elementet. At hovedpersonen må ofre meget på sin vej til sejr og så er man ikke engang sikker når man har vundet.

Cade er ikke den typiske hovedperson, men han har alligevel man styrker som især kommer ham til gavn da han lærer mere om hvordan spillet er skruet sammen. Han er klog og er ikke bange for at tage chancer - omend hans odds ikke altid er lige gode. Han er relaterbar og jeg kunne godt lide ham - samtidig er han loyal overfor sine venner - i hvert fald dem der er loyale overfor ham.

Lidt tung start

For mit vedkommende skulle historien lige løbes lidt i gang før jeg blev rigtig fanget af den. Jeg tror hellere jeg ville have læst de forskellige flashbacks samlet, i stedet for imellem kapitlerne hvor han er kommet til spillet. Samtidig skulle jeg lige vænne mig til fonten og opsætningen. Skriften fylder meget på siderne og der er få afsnit, så det kan godt føles lidt langt.

Når det så er sagt, er historien faktisk rigtig spændende og da først jeg var kommet godt ind i den, var den svær at lægge fra sig. Man sidder konstant med hjertet oppe i halsen af frygt for hvad Cade nu skal udsættes for. Samtidig er det nervepirrende at vi er ligeså uvidende som ham om hvad der egentlig foregår og vi kan kun gætte med undervejs.

Vurdering

Jeg glæder mig til at læse videre og jeg er spændt på at se hvordan en eventuel finale vil udspille sig!

Inspiration