3 anbefalinger til letlæsningen

03.07.21
Vores kollega Rikke anbefaler tre rigtig gode og sjove letlæsningsbøger.

'Adams kano' af Jørn Jensen

En lille fin bog med flotte billeder til nybegynder læseren. Adam og Figo  er ude at sejle i kano. Det er en god tur, de sejler forbi en ø som de må se nærmere på – men hov, hvad sker der når man glemmer at fastgøre kanoen?!

Der er flere bøger i serien om Adam og Figo. De er alle super hyggelige bøger, der er gode til den første læsning. Forfatteren Jørn Jensen har sørget for, at man får noget at snakke om undervejs i læsningen, da Adam ofte er lidt uheldig i flere af bøgerne.

'Palle bliver veganer' af Jørn Jensen

Jeg ELSKER bøgerne om Palle og hans far. Bogen 'Palle bliver veganer' er en af mine yndlings, fordi den tager udgangspunkt i emner som at undgå madspild og spise mere grønt på en virkelig lærerig og sjov måde. Palle mener, at det er synd for dyrene at spise kød og derfor tager Palle og far ud på en bondegård for at undersøge forholdene nærmere. Palle og far bliver veganere, men veganere skal også undgå madspild. Læs den!

'Dan og det nye hus' af Kirsten Ahlburg

Nu kan du lære at læse og bygge hus samtidig. En sjov læs letlæsningsbog, der appellerer til drenge, der kan lide at være praktiske med hænderne. Dan og far opdager nogle fugle i haven og de beslutter at bygge et fuglehus til fuglene. Snart flytter fuglene ind i den nye bolig og Dan og far kan følge med i fuglelivet. Men måske er huset snart for lille?

Bogen er illustreret med flotte billeder, der gør læsningen spændende.

Inspiration