Superskurke i krimigenren

10.07.20
7 uforglemmelige superskurke, der vil forstyrre din nattesøvn.

En veldrejet krimi er for de fleste defineret af en god detektiv, et spændingsfyldt plot og et troværdigt miljø. Her har vi fundet en række krimier og spændingsromaner, hvor skurken har en særligt fremtrædende rolle og i flere tilfælde bliver en tilbagevendende karakter og et personligt anliggende for vores helt detektiven.

Den røde drage af Thomas Harris

(Den røde drage #1)
FBI-agent Will Graham bliver kaldt tilbage til aktiv tjeneste for at hjælpe med opklaringen af en række bestiale mord. Alt tyder på at en bidsk seriemorder kaldet the Tooth Fairy er løs. Graham har en særlig evne til at forudsige psykopaters næste træk, men denne gang har han brug for hjælp til at opklare sagen. Den røde drage introducer karakteren Dr. Hannibal Lecter, psykiater og kannibalistisk seriemorder, som Graham deler en mørk fortid med.

Mercedesmanden af Stephen King

(Krimi-serien med Bill Hodges #1)
En kø af arbejdsløse bliver ofre for en massakre, da en Mercedes SL 500 dukker op i morgentågen og pløjer sig igennem menneskemængden. Det er en af de uopklarede sager, som den pensionerede politimand, Bill Hodges, har svært ved at lægge bag sig. Da Hodges en dag modtager et hånende brev fra Mercedesmorderen selv, indser han at morderen langt fra er færdig med at hævne sig. Mød Brady Hartsley - en følelsesmæssigt og mentalt forstyrret ung psykopat, der får Norman Bates til at ligne en tam rotte.

Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn

Han er den perfekte mistænkte. Hun er det perfekte offer. Da Nicks kone Amy forsvinder på deres bryllupsdag, mistænker politiet ham for at stå bag en forbrydelse. Amys veninde afslører, at Amy var bange for ham. Han sværger, det ikke kan være sandt. Da politiet ransager hans hjem og tjekker hans computer, viser det sig, at han har været inde på mistænkelige hjemmesider. Både Nick og Amy er ekstremt gode til at lyve. De lyver for sig selv og hinanden. Og nu lyver de også for dig. 

Sandmanden af Lars Kepler

(Krimi-serien om Joona Linna #4)
En udmagret mand bliver samlet op af politiet og bragt på sygehuset. Politiet finder ud af, at han officielt blev erklæret død for syv år siden. Han og søsteren forsandt for mere end ti år siden, og hører til politikommissær Joona Linnas mest tragiske og uopklarede sager. Men hvor har manden været i alle de år? Og hvor er hans søster? Joona er overbevist om, at de begge var blandt Jurek Walters sidste ofre - den uhyggelige seriemorder, som Joona fik dømt til psykiatrisk forvaring og total isolation. 

Frygtens dal af A. Conan Doyle

(Den nye komplette Sherlock Holmes-udgave #7)
En krypteret besked fra en af professor Moriartys agenter, bringer Sherlock Holmes og Dr. Watson på sporet af en mordsag kamufleret som selvmord på en engelsk herregård. Noget tyder på at en hemmelig organisation står bag, og at ærkefjenden Moriarty er involveret.

Snemanden af Jo Nesbø

(Krimi-serien med Harry Hole #7)
Vicekommissær Harry Hole har modtaget et anonymt brev underskrevet Snemanden. Indholdet refererer til en seriemorder, Harry jagtede syv år tidligere. Nu finder han alarmerende fællestræk ved en række gamle forsvindingssager: Gifte kvinder er forsvundet samme dag, som den første sne er faldet. Sagen om Snemanden trækker spor til Holes fortid og bliver forvandlet en uhyggelig personlig sag for kommisæren.

Løbende tjener af Dennis Jürgensen

(En Roland Triel krimi #1)
Et brutalt mord sætter efterforskningsleder Roland Triel på jagt efter en skånselsløs morder. For få år siden led Triel selv en personlig tragedie. Hans kone blev brutalt myrdet i deres hjem og hans 13-årige datter mishandlet. Sagen er skrinlagt, men Triel forfølger i det skjulte stadig sagen. Midt i arbejdet med den aktuelle drabssag giver Triels kones morder uventet livstegn fra sig, og Triel hvirvles ind i et mørkt psykologisk spil med den forbryder, han vil gøre alt for at fange.