Nyt på forældrehylden

Nyt på forældrehylden

18.03.22
Vi anbefaler fem favoritter blandt nogle af de nye humoristiske, rørende og lærerige bøger til dig, der er forælder - eller er på vej til at blive det.

Der er kommet flere gode sager på ’forældrehylden’ i det seneste år. Her har vi samlet fem favoritter, der byder på alt fra ærtevafler til putteritualer, morgåder og tilknytningsbaseret opdragelse. Men du finder også beretninger om, hvor forskelligt det kan opleves at være forælder - og hvor godt og ondt det kan gøre på samme tid. 

”Putteritualet”

En guide til alle småbørnsforældre om at skabe trygge rammer for barnets søvn med enkle ritualer. Forfatteren er sundhedsplejerske og selvstændig søvnvejleder, og når det kommer til at få junior til at sove, er hendes nøgleord er tryghed, gentagelse, forudsigelighed, tydelighed og tålmodighed. Bogen indeholder dels viden om søvn, dels en lang række eksempler på putteritualer for børn i forskellige aldre samt forslag til, hvad man kan gøre, hvis det foreslåede ikke virker. Signe Ditlev Bihlets giver kort fortalt en grundig og empatisk tilgang til søvnritualet for børn fra 0-4 år.

Reserver "Putteritualet"

”Morgåder: vidunderligt vanvittige gåder om dit nye liv som mor”

Mette Søberg leverer 69 gode, humoristiske råd og facts om at være gravid og indtage den uperfekte mor-rolle. For alle kommende og nybagte mødre. Bogen kommer omkring en masse af de temaer og dilemmaer, som moderskabet rummer. Hvornår fatter du for eksempel, at du er blevet nogens mor? Eller hvad nu, hvis du bliver taget på fersk gerning i at curle dit barn? Eller måske pludselig mærker et savn, efter tiden før du blev mor?

Det er den slags gåder og deres løsninger, blandet med en masse anekdoter og pinlige historier fra det virkelige liv som mor, du vil blive præsenteret for i bogen. 

Reserver "Mor-gåder" her

”Fra mælkekind til madøre: nem fingermad til baby”

Signe Severin guider dig trygt på vej med måltider til de yngste. Signe Severin er professionsbachelor i ernæring og sundhed - og så har hun den populære Instagram-profil: @karlas_koekken. Her får du en indbydende babymad-bog, hvor man også sagtens kan bruge nogle af opskrifterne til større børn - og voksne. Der står desuden både portionsangivelser, holdbarhed og tidsangivelse ved størstedelen af opskrifterne.

Reserver "Fra mælkekind til madøre" her

"Moderskabet: også når det gør rigtig ondt"

Cana Buttenschøn belyser moderskabets nuancer med unikke fortællinger fra otte stærke og modige kvinder. Bogen henvender sig til dem som søger viden om moderskabet – både på godt og ondt. Det er en personlig og velskrevet bog, som byder på indsigt og større forståelse for moderskabets mange forskellige udfordringer og livssituationer. Med overskrifter som "Om at blive mor til et handicappet barn", "Om at blive psykisk syg af at blive mor", "Om at miste sit barn", "Om moderskabet, når det kun er en drøm" m.fl.

Reserver "Moderskabet: også når det gør rigtig ondt" her

”Den bedste start på livet”

Sofie Münster giver viden og konkrete værktøjer til, hvordan du knytter stærke bånd til dit barn med tilknytningsbaseret opdragelse. Bogen omfavner det virvar af tanker, følelser og frustrationer, som mange forældre sikkert kan spejle sig i. Du skal ikke frygte løftede pegefingre her, men du finder opdateret forskning, genkendelige eksempler og værktøjer til forældre eller dig, der arbejder professionelt med børn i alderen 0-5 år.

Reserver "Den bedste start på livet" her

Inspiration