Den magiske søvn - flot fagbog for hele børnefamilien

06.10.22
Fagbog. Spændende bog om søvnens magiske univers, som kan begejstre hele børnefamilien.

Godnat og sov godt! Så let slipper forældre nok sjældent, når klokken nærmer sig sengetid. Så hvorfor ikke bruge tiden fornuftigt med lidt godnatlæsning om søvnens magiske univers, som både er lærerig og underholdende på samme tid?!

”Den magiske søvn” inviterer læseren ind i en verden af forunderlige fakta om søvn hos mennesker og dyr. Ja planter sover sågar også. Hvad sker der i kroppen, når du sover eller ikke får nok søvn? Bliv klogere på sovestillinger, søvnfaser og hvorfor vi drømmer eller har mareridt. Bogen giver også et historisk rids af tidligere tiders søvnritualer, sengevaner og overtro. I bogens forord fortæller søvnvejleder Mikael Rasmussen kort om vigtigheden af, at børn får sovet nok.

Bogen formidles på en både sød og sjov måde og er i øjenhøjde med målgruppen med sine korte faktuelle tekster og en flot fængende billedside. Der er også indlagt små sjove quizzer undervejs, ide til en drømmedagbog og gode råd om mad og skærmforbrug før sengetid. Forfatteren Vicky Woodgate bor sammen med to søvneksperter, kattene Mimi og Moka, og det var dem, der gav hende ideen til bogen. Derfor er det også en sød kat, som viser vej gennem bogens mange spændende emner.

Her er en skøn fagbog, som kan fange hele børnefamilien: Som godnatlæsning for de mindre børn fra ca. 5 år, hvor man som forælder også selv bliver klogere på emnet og oplagt til selvlæsning for store børn. Desværre tror jeg ikke, at bogen virker søvndyssende, men man kan jo håbe, at ungerne får øjnene bare lidt op for, hvor elementær vigtig søvn er for vores helbred og velbefindende.

Så en opfordring om at slukke skærmen og læse denne skønne bog sammen, når det bliver sengetid.

Inspiration