Forfatterinterview med Helle Vincentz
Foto: Petra Kleis, Peoples Press

Forfatterstafet: Helle Vincentz

09.11.21
Mød Helle Vincentz i Forfatterwebs forfatterstafets femte spændende interview.

“Er det lettere at skrive fiktion end fakta?”
“Nej. Min erfaring er, at hvis man skal gøre noget godt, så er der ikke noget, der er nemt.”

I Forfatterstafettens femte interview fortæller Helle Vincentz om, hvad der driver hende til at gå i kødet på erhvervslivet og magthaverne, og om den svære kunst at balancere mellem fiktion og fakta i sine tempofyldte spændingsromaner, der alle bygger på grundig research.

Hun er nu også aktuel med den rørende og meget personlige erindringsroman “Jorden under mig” og fortæller her åbenhjertigt om, hvordan faderens selvmord har præget hendes liv på godt og ondt.

Se hele interviewet med litteraturformidler Sarah Corner-Walker Hvidberg her:


Mere om forfatteren

Korruption, grådighed, magtmisbrug og hævngerrighed er det, der driver plottene i Helle Vincentz’ krimier, hvor politik og økonomiske interesser bogstavelig talt truer helt almindelige menneskers liv og levned. Det gælder lige fra Vincentz’ hæsblæsende debutroman “Den afrikanske jomfru” (2011) til den seneste krimi “Søster min” (2019), som udstiller en til tider skruppelløs medicinalindustris jagt på patenter og profitter. Med sin seneste roman, den autofiktive “Jorden under mig” (2021), gransker Vincentz sin egen familiehistorie og sin fars selvmord.  

Læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Helle Vincentz og hendes forfatterskab

Du har adgang til Forfatterweb som bruger af biblioteket med dit bibliotekslogin; cpr.nr. og 4-cifrede kode.

Inspiration