jens
Foto: Franne Voigt

Forfatterstafet: Jens Andersen

02.01.23
Jens Andersen brillerer i biografigenren, og senest har han udgivet en om Tove Ditlevsen.

Jens Andersens biografier giver nyt liv til nogle af Danmarks mest læste forfatterskaber. I hans værker om bl.a. Tove Ditlevsen, Astrid Lindgren, Tom Kristensen og H.C. Andersen kommer man helt tæt på de personer, de fleste af os kun kender gennem deres litterære virke.

Men Jens Andersens biografier rækker også ud over litteraturens stemmer, fra fodboldhelte til kongelige. I biografien ”Under bjælken” tegner Jens Andersen et meget menneskeligt portræt af Danmarks kommende konge, Kronprins Frederik, og med ”Kim Larsen – Mine unge år” får man et levende indblik i den folkekære spillemands barndom og ungdomsår.  

Hvad er det, vi taler om, når vi taler om kærlighed?

Jens Andersen er aktuel med  biografien ”Ditlevsen”. Han er selv vild med forfatteren Tove Ditlevsen, og i Forfatterstafettens interview med litteraturformidler Sarah Hvidberg forklarer han, at nøglen for ham er at komme tæt på det legende menneske. Og Tove Ditlevsen levede kompromisløst og vildt og omsatte generøst det hele til litteratur, som nutidige læsere i den grad kan spejle sig i.

” Alle de svære ting har hun med sit eget liv og med sin litteratur trukket os langt, langt ind i.”

Jens Andersen: Tove Ditlevsen er en af de helt store i dansk litteratur

Mere om forfatteren

Læs hele det dybdegående portræt af Jens Andersen her.

Se og bestil bøger af Jens Andersen her.

Inspiration