Forsiden af Vingården for vilde drømme

"Vingården for vilde drømme”

13.09.22
Stærk udgivelse fra svenske Caroline Säfstrand og en klar anbefaling til alle feel good-fans.

Efter at have mistet sin datter er Erica i så dyb sorg, at hendes ægteskab hænger i en tynd tråd. Dagene er farveløse og livet uden mening. En dag hopper Erica spontant på et tog væk fra Stockholm. Efter en hurtig indskydelse stiger hun af i den lille landsby Arild. 

Her lejer Erica et værelse på en vingård, som Marcus og hans gamle farfar, Johannes, driver. Marcus kæmper desperat for at redde vingården, som er på randen af konkurs. 

Farverige Beatrix er nabo til vingården og tilflytter i Arild. Hun gør det hurtigt til sin mission at få lyset ind i Ericas mørke.

En dag ser Erica den ældre dame Lilian, som lever et stille liv gennem sine smukke tegninger uden den store kontakt til andre mennesker.

Skæbnen vil, at hvad der egentlig først var en spontan beslutning om en togtur, et tilfældigt møde mellem en storbybo og en vinbonde og en kort kontakt mellem en yngre kvinde og en ensom, ældre dame vil få stor betydning for alles liv fremover.

Hvert kapitel skifter synsvinkel alt efter hvilken karakter man følger – Erica, Marcus, Johannes, Beatrix eller Lilian. På den måde er der ganske vist flere forskellige historier at holde styr på, men det er selvfølgelig det hele værd. Trådene flettes elegant sammen og overgangene mellem de forskellige synsvinkler glider fint. Det hele fungerer rigtig godt. 

Dette er en bog om at lære at leve med sin sorg, finde sig selv på ny og blive i stand til at lukke op for kærligheden igen. Den kommer også ind på emner som venskab og 2. verdenskrig. 

”Vingården for Vilde Drømme” er en stærk udgivelse fra svenske Caroline Säfstrand og en klar anbefaling til alle feel good-fans.  
 

Inspiration