Underholdende roman om enpowerment, ligestilling og stærke kvinder i 60’ernes Californien

20.03.23
Forårets roman er pakket med skarpe replikker og fandenivoldsk kampgejst iblandet en stormende kærlighedshistorie.

Skynd dig at læse denne fine, hjertevarme og morsomme roman om ligestilling og stærke kvinder i 60’ernes Californien. Bogen stiller skarpt på kvinders plads i samfundet, eller måske rettere manglende plads i samfundet. 

Elizabeth Zott er kemiker, forsker, hustru, mor og senere stjerne i tv-showet og madlavningsprogrammet ’Vi spiser klokken seks’, hvor hun brænder gennem skærmen og revolutionerer kvinders syn på madlavning og ikke mindst synet på kvinden og hendes fastlåste rolle som hjemmegående hustru. Hun møder uhyggelig modstand fra det modsatte køn, men Elisabeth har ikke tænkt sig at lade mændene vinde.

Bonnie Garmus har med 'Kemi for begyndere' skrevet en stærk, klog, bemærkelsesværdig og ikke mindst humoristisk roman om betingelsesløs kærlighed, mod, sorg, styrke og en for tiden i 60’erne uhørt ligestilling mellem kønnene.

Elizabeth er herligt ubevidst om sin ligefremhed, der sjældent falder i god jord hos det modsatte køn. Hun er særdeles intelligent og det kommer ikke som nogen overraskelse, at hendes videnskabelige forskning er længder foran de mandlige kollegers på forskningsinstituttet. Men hun også kvinde, og må gå forfærdelige hændelser igennem blot på grund af sit køn. Til trods for modgang er Elisabeth modig, stædig og klog og giver mændene kamp til stregen.

En uimodståelig fortælling om enpowerment og muligheden for at tage skeen i egen hånd og ændre sin skæbne.

Inspiration