Svensk feel good

25.10.21
Feel good roman, der trods den hyggelige stemning, gemmer på en hemmelighed.

Dette er den slags roman der langsomt kryber under huden på en jo længere ind i historien man kommer.

Feelgood - eller hvad?

Hvad der udadtil er en feelgood-roman, dækker egentlig over en tragisk historie om at miste både en man holder af, men også at miste sig og sit fodfæste i livet. For hvornår skal man opgive et livslangt projekt? Kan man – i en sen alder – finde kærlighed igen og kan man – når der ikke er blevet pudset vinduer længe – genfinde lysten til det? Det med vinduerne giver mening når man har læst bogen.

Persongalleriet

Persongalleriet er godt skruet sammen og de komplimenterer hinanden rigtig godt. Hvor den ene har fejl, har de andre styrker og selvom de kan være meget uenige, finder de alligevel støtte og ro i hinanden. Der er både unge og ældre personer, og det giver et rigtig fint samspil. Samtidig er der en underliggende tør humor, der er virkelig skøn.

Vurdering

Jeg blev selv overrasket over slutningen og hvad der var sket med Madeleine, samt hvordan de forskellige skæbner hver især har haft en rolle. Det er sådan en slags bog der indbyder til en eftermiddag på sofaen, med varm kakao i koppen og kroppen godt pakket ned under et tæppe. Den får de varmeste anbefalinger. 
 

Inspiration