Savn mig ikke af Carrie Fountain

Savn mig ikke af Carrie Fountain

14.05.19
Ungdomsroman. Hvordan ville du reagere hvis din bedste veninde forsvandt uden et ord? Det oplever Miranda og hendes verden falder fra hinanden.

Det er sjældent jeg har det svært med realistiske ungdomsbøger - normalt elsker jeg dem, da de ofte omhandler oplevelser og følelser som jeg godt kan sætte mig ind i, eller huske at, sådan havde jeg det også. De er gode til at sætte perspektiv på ens eget liv og give en følelsen af at man ikke er alene.

Sådan var denne bog desværre ikke. I hvert fald ikke i store dele af den. Der er visse ting jeg kan godt sætte mig ind: usikkerheden omkring den første kærlighed fx. Hvordan ved man lige hvad man skal gøre eller få sagt det man gerne vil sige? Det synes jeg bogen viser ret godt. Mirandas urolighed omkring emnet "mor", har været berørt i andre ungdomsbøger og igen synes jeg det bliver taget godt op. Selvom det kan være svært at snakke om, er man ofte nødt til at snakke om elefanten i rummet, for at få den til at gå væk.

Der hvor jeg står lidt af, er ved Miranda og Syds venskab. Fra bagsideteksten virker det som om, de er bedste veninder, men den følelse får jeg slet ikke. Miranda har levet i skyggen af Syd og jeg synes ærlig talt ikke at Syd behandler hende særlig pænt - og slet ikke efter man får sandheden om prom at vide. Ja, Syd tumler med nogle problemer, men hun er virkelig en bitch over for Miranda, så jeg kan ikke forstå at hun er så opsat på at finde hende. Miranda er også længe om at indse at hun har stået i skyggen af Syd i så lang tid og hun er lidt for flæbende i forhold til at deres venskab ikke lod til at være dybere.

Jeg havde også lidt issues med Nick i starten af bogen, men de forsvandt lidt efter lidt. I starten var der ikke meget mod over ham, og jeg synes faktisk også at han behandler Miranda ret dårligt - han kunne jo mande sig op og fortælle sandheden, så der ikke skulle gå 8 måneder. Han kommer dog efter det, og selvom han stadig er meget usikker, er det som om ham og Miranda hjælper hinanden med at bryde ud af deres skaller. Jeg holdt i hvert fald af ham da vi nåede slutningen.

Alt i alt var det en ok læseoplevelse. Jeg blev ikke så rørt som jeg havde håbet, men alle bøger kan ikke elskes af alle.