Hæsblæsende krimi på Færøerne

Lucas Stage er tilbage med slangeskindsstøvler, rockstjerne attituder og en ret fleksibel omgang med moral og love.

Lucas sendes med kriminaltekniker Sidsel Jensen til en lille bygd på Færøerne. Her er fire præster fundet i en pøl af deres eget blod.  Det kunne ligne et kollektivt selvmord, hvis ikke det lige var fordi, at den femte præst, der var i rummet, er forsvundet. Lukas og Sidsel fastslår hurtigt, at det drejer sig om mord. Da der ikke er noget politi på den lille ø, assisteres de af de lokale, der ikke altid gør, hvad der bliver sagt. 

Sidsel er født og opvokset på Færøerne, men ikke har været der siden hun var 13 år. Det er heller ikke med hendes gode vilje, at hun må vende tilbage. Det lille indspiste samfund med religiøs fanatisme har det med at lægge sig som en skinhellig overflade på beboerne. De undertrykte familiehemmeligheder, skam, skyld og sorg strømmer mod overfladen i hendes sind. Men hendes tvillingebror har specifikt spurgt efter hende. Han er reservebetjent på øen og synes at hun skal besøge deres far, der er meget syg.

Samtidig med drabsefterforskningen får vi et indblik i, hvordan Lucas' barndom har været. Et grufuldt mareridt af begivenheder, der har gjort ham til den empatiforladte psykopat, han er i dag. Og dog, Sidsel rører noget i ham, som han ikke troede var muligt. Er det forelskelse?

De to er et godt team, men som Sidsel har advaret Lucas om, så kan man let fare vild på Færøerne. Godt hjulpet på vej af ukendte fjender ledes de to ud på en livsfarlig jagt efter en morder, der ikke vil ud af skyggerne.

Første bog i Thomas Baggers krimiserie hedder ’Manden i tre dele’, og den er lige så stemningsmættet og intens som denne krimi.

Inspiration