Fejltrin af Maria Adolfsson

19.05.20
Krimi. Fejltrin er første bind i Maria Adolfssons serie om kriminalassistent Karen Eiken Hornby og den fiktive øgruppe ”Doggerland”

Karen Eiken Hornby vender hjem til Doggerland for at glemme fortidens sorger. Hvad denne sorg er udløst af, vil jeg undlade at beskrive, da det er et af grundelementerne for at læse videre. Men Karen er tilbage på øerne for at lægge alle sine kræfter i sit arbejde som kriminalassistent ved Doggerlands Politi, nedlægge mænd og drikke masser af vin.

Dagen efter den årlige østersfestival i Doggerland lister Karen sig ud af et hotelværelse på det lokale strandhotel med tømmermænd og dårlig samvittighed over at have tilbragt natten sammen med hendes chef.

Samme morgen sker der et drab på øerne. En kvinde findes myrdet i sit hjem, men sagen tilspidses af, at den dræbte er chefens ekskone – altså den mand, som hun har tilbragt natten sammen med. Nu bliver plottet særligt spændende, da man som læser hele tiden venter på at nattens eskapader med chef bliver opdaget. Karen bliver leder af efterforskningen, og hun er mildeste talt havde på en mandschauvinistisk arbejdsplads, hvor det at blive opdaget med chefen ville være afgørende for hendes fremtid hos politiet.

Karen må grave i øens historie for at få svar på sine spørgsmål i sagen om drabet på kvinden. Der dukker gamle hemmeligheder op, og hun opdager, at fortidens fejltrin trækker tråde helt frem til i dag. Det er ikke alle der er, som de giver sig ud for at være.

Jeg nød at læse bogen, da den havde mere at byde på end en typisk krimiroman. Der var beskrivelser omkring den fiktive befolkning på øerne, dens samfund og øens landskaber. Det blev på ingen måde kedeligt, det gav tvært imod en rigtig god grund til at læse videre.

Læs bogen og nyd landskaber, spænding og historie i en fortælling.

Inspiration