En munk, en robot og en rejse

06.09.21
Engelsksproget roman. En lille bog fuld af store tanker og en rejse ud i det ukendte på jagt efter selvet og meningen med at være til.

For Sibling Dex er det den manglende lyd af fårekyllinger, der får ham til at længes efter at forlade byen og pludselig får ham til at lægge sin kendte tilværelse bag sig. Han meddeler Sister Mara, at han i stedet vil rejse rundt som te-munk og servere te til mennesker, som har brug for en lille snak eller en times tid i eget selskab, inden de begiver sig videre ud i livet.

Det er et godt liv, et givende kald, men en dag begiver han sig alligevel væk fra sin sædvanlige rute på vej ud i naturens domæne. Her står han pludselig, flere generationer efter robotterne fik selv selvbevidsthed og vandrede ud i vildnisset væk fra mennesker, ansigt til ansigt med robotten Splendid Speckled Mosscap. Nu må to umage og søgende individer tilpasse sig hinanden på deres rejse efter ”noget”.

Det er en dejlig lille bog Becky Chambers har bedrevet med ”A psalm for the wild-built”. En poetisk science fiction-perle med rod i naturen og individets ret til at vælge. Men også spørgsmålet om, hvad meningen er og om man absolut skal retfærdiggøre sin eksistens, eller om det er nok bare at være? Hvad hylder vi hos andre, men fordømmer hos os selv?

Inspiration