Echo Ridge af Karen M. McManus

Echo Ridge af Karen M. McManus

15.05.19
Ungdomsroman. Spændende krimi om en lille by hvor intet er hvad det giver sig ud for at være.

Jeg er meget betaget af "En af os lyver" og forfatterens anden bog er ligeså god. Jeg var fuldstændig opslugt mens jeg læste - jeg glemte helt at spise, drikke og tiden!

Ellery er besat af læse krimier og især opklaringsarbejdet finder hun meget fascinerende. Da hun og broren pludselig skal flytte til Echo Ridge, får hun rig mulighed for at teste de ting hun har lært i bøgerne og hun har meget svært ved at blande sig udenom. Jeg kunne nemt sætte mig i Ellerys sted og jeg forstod hende fascination af at opklare mysterier - især fordi der er et i hendes familie, der fylder utrolig meget. Mysteriet om mosterens forsvinden har sat dybe spor i både hendes mor og mormor - og i hele byen. Der er forsvundet flere piger, og nu ser det ud til at det hele skal til at ske igen.

Malcoms bror var hovedmistænkt sidste gang en pige forsvandt og det har sat dybe spor i ham og familien. Det er ikke nemt at være teenager når ens bror var mistænkt. Malcom og Ellery mødes og selvfølgelig slår det gnister - det er dog ikke deres forhold der er i fokus, men hvordan de sammen sætter alt ind for at finde den der bortfører pigerne. Deres efterforskning viser sig dog at være langt mere farligt end de først havde troet og snart er de for alvor i knibe.

Historien fortælles skiftevis fra Ellery og Malcoms synsvinkel og det fungerer rigtig godt for flowet i fortællingen. De opdager forskellige ting og holder hemmeligheder for hinanden. Som læser er vi helt tæt på, men alligevel kom slutningen total bag på mig. Jeg tabte kæben og måtte lige læse det et par gange. Det er et virkelig godt tvist der afsløres og jeg er meget imponeret. Som skrevet før sad jeg virkelig klistret til siderne og jeg synes det er en virkelig spændende historie.

Der er ikke kun fokus på hvad forsvundne piger kan gøre ved en hel by, men også hvad det sætter af spor i de familier der er indblandet. Ellerys mor kom sig aldrig over at have mistet sin søster og det har sat spor i hvordan hun opfører sig - hvilket ikke just er godt. Malcoms opvækst har også været præget af usikkerhed og skæve blikke fra hans omgangskreds, pga. det broren (ikke) gjorde. Der er omsorgssvigt, venskab og spirende kærlighed.

Alt i alt spiller det hele virkelig godt sammen. Karen M. McManus har begået endnu en genistreg og jeg glæder mig meget til at følge hendes forfatterskab i fremtiden!

Inspiration