Storslået dansk fantasyserie går ind i slutfasen

18.02.22
Fantasy. Tredje bind i "Verdensherrerne" skuffer på ingen måde

Pernille Neergårds serie "Verdensherrerne" er på vej ind i slutfasen og med tredje bind er der skruet endnu mere op for spændingen. 

Sans for detaljen

Vi siger farvel i bind to, "Afsløringen", med et stort slag, store tab og store hemmeligheder der afsløres. Som læser sidder man hungrende efter mere og man er slet ikke klar til at sige farvel til Anne, Alex og alle de andre. I "Genkendelsen" er der gået 10 år (eller mere) og verden er stadig ikke reddet. Alex kæmper en ulige kamp for at finde spor efter Anna og for at holde styr på verden, så den ikke falder fuldstændig fra hinanden. Anna forsøger at finde sig selv og finde hjem. Men det er ikke kun de to der har dagsordener … og faktisk har de måske ikke så meget at skulle have sagt som de gerne ville.

"Genkendelsen" indbyder til at man læser siderne langsomt og dvæler mere ved detaljerne. For der sker virkelig meget i den her bog. Som i virkelig meget! Ligesom i de foregående bind følger vi flere fortællere: Alex, Anna og Kamon. Alex og Kamon i den nutid vi forlod i ”Afsløringen”, Anna, ja, det er ikke helt til at sige hvornår. Netop det med tidsparadokset fylder meget, især i den sidste del af bogen hvor der bindes knude på alle vinklerne, sådan nogenlunde i hvert fald. Jeg glæder mig meget til at se hvad der sker i næste bind – der er helt klart lagt op til store ting.

Mytologierne blandes

Pernille formår på fineste vis at blande den nordiske mytologi sammen med mange andre. Universet føles helstøbt og gennemført og Pernille har skabt et helt vildt gennemført univers med parallelle verdener, forskellige tidslinjer, teknologi og meget mere. 

Udover et spændende univers formår Pernille også at skrive malende og stemningsfuldt - så meget at man som læser ofte sidder helt ude på kanten af stolen. Man kommer igennem alle følelser igennem: chok, over hvad karakterner udsættes for; fortvivlelse, når det ikke lykkes; sorg; når karaktererne mister dem de kæmper for; glæde, håb og meget mere. Pernille forstår at skrive med indlevelse og en troværdighed, der gør at man både hepper på, elsker og hader personerne – ofte på samme tid, forvirrende? Ja, lidt, men det fungerer overraskende godt.

Vurdering

"Verdensherrerne" er for dig der elsker en storslået, kompliceret og detaljeret fantasyfortælling. Nu kan vi vente i spænding på næste bind i serien og bide negle af frygt for hvordan det hele skal ende. 

Inspiration