Rørende fortælling om et hårdt liv

17.11.21
Ane Bjørn har skabt en rørende og poetisk fortælling om et trylleblik

Ane Bjørn er en dygtig fortæller og ikke mindst illustrator. Hendes fine streg er gennemgående i hendes udgivelser, bl.a. "Da natten blev væk" og "Omvendt sne". 

Trylleblik

Nu er hun tilbage med en smuk, rørende, tragisk og samtidig livsbekræftende historie. En historie om en familie der flygter fra krig og lider de største og mest umenneskelige tab undervejs. Men familien giver ikke op og "trylleblikket" giver lys i mørket og muligheden for at se det gode, selv når alt omkring en er forfærdeligt. 

"Vidste du, at hvis man lukker det ene øje og dækker for det med to fingre, så får man trylleblik?"

Børn læser et og forældre noget andet

Undervejs i familiens flugt mister de deres hund - hvilket voksne læsere (jeg selv inklusiv) ikke opdager, men børnene fanger det med det samme. "Trylleblik" er en historie der sagtens kan læses for børn, da der skal læses meget ud af illustrationerne og samtidig læser børn den anderledes end voksne gør. Så selvom historien er hjerteskærende, kan børn sagtens være med. 

Vurdering

"Trylleblik" er den slags billedbog der er svær at slippe og selvom historien ikke fylder meget i ord, fylder den alt alligevel. Læs den. Græd lidt. Læs den så igen og igen. Den er et tidsløst mesterværk.

Inspiration