Julehistorier med garanti om julestemning

23.11.21
Højtlæsning. Kom i julestemning sammen med en perlerække af børnelitteraturens elskede figurer i denne samling julehistorier.

Det er blevet populært at genoptrykke nogle af børnelitteraturens mest populære historier og samle de i større værker og ”Alle tiders bøger vi læser til jul” er dermed Gyldendals tredje udgivelse, som trækker på deres store bagkatalog. Der er som sådan ikke noget nyt under solen, hvad angår historierne, men det er nu skønt at få serveret en gedigen samling julehistorier med både moderne og ældre klassikere, som børnene selv kan vælge frit fra.

Følg med i Vitellos herlige juleløjer i fem historier, hvor han blandt andet kommer til at spise hele sin chokoladejulekalender på én gang og går luciaoptog for at gøre mor i godt humør igen. I Kim Leines længere og lavmælte julehistorie kommer man med drengen Andreas på en slædetur gennem den smukke grønlandske natur på jagt efter julemanden. Astrid Lindgrens opfindsomme Lotte fra Spektakelmagergade tager sagen i egen hånd, da alle byens juletræer er udsolgt og skaffer alligevel familien et juletræ.

De mindste læsere kan nyde det skønne og umage makkerpar Mor Muh og Krages jul, hvor Krage er i panik over, hvad alt det med julegaver går ud på. Det har Mor Muh råd for og hun har også en bedårende overraskelse til Krage ude i skoven. Mere charmerende og smukt illustreret julehistorie skal man lede længe efter!

Skal børnene have serveret klassikere fra gamle dage, hvor det hele var noget mindre glitrende og rosenrødt, så kan man læse H. C. Andersens eventyr ”Den lille pige med svovlstikkerne”, hvor det er svært ikke at knibe en tåre, og ”Peters jul” om den danske jul i slutningen af 1800-tallet fortalt på vers.

Samlingens historier spænder vidt og viser mange forskellige sider af julen. Et sikkert valg, når der skal læses historier i december for glade julebørn i alderen 3-10 år.

Inspiration