Julede godnathistorier der giver smil og latter på sengekanten

05.11.21
Højtlæsning. 10 sjove, skøre og moderne julehistorier for de 7-9 årige.

’Juleklar’ er en højtlæsningsbog med en mission: At få børn til at grine, så de også glæder sig til jul i søvne! Det tør jeg godt garantere med disse 10 skæve og sjove historier om rensdyr, havenisser, julemanden og alt det der. De kan anbefales (u)artige børn fra ca. 7 år, som nok har indset et og andet om julemanden, og som godt kan tåle at høre et bandeord eller to.

Gakkede juleløjer

Kender I den om Randalf? Han er bror til ham med den røde næse og bliver altid overset pga. sin klejne højde, og fordi Rudolf stjæler rampelyset. Heldigvis kan det være en fordel at være lille. I en anden historie ønsker alle børn sig sorte sokker på deres ønskesedler, og julemagien er helt i bund, så julemanden må gå undercover for at løse situationen til alles bedste.

Det går helt skævt for en forkælet knægt, som må lære på den virkelig trælse måde, hvad julen går ud på (spoiler: taknemmelighed og glæden ved at give), da hans forheksede kalenderlys begynder at gå den forkerte vej, og der bliver flere og flere dage til jul. Og i en anden historie går det helt galt for en ”julebims” mor, som roder rundt i højtiderne og gemmer påskeæg i haven og finder halloweentøjet frem.

Der er lagt i kakkelovnen til en underholdende hyggestund med denne samling af herligt skæve julehistorier fortalt af nogle af Danmarks mest populære børnebogsforfattere såsom Thomas Brunstrøm (Sallys far), Kasper Hoff og Glen Ringtved samt kendisser såsom Hella Joof og Nicolaj Kopernikus.

(Også lidt for de voksne at more sig over)

Der er meget genkendelighed omkring juletraditioner og julens gøremål i historierne, men hele herligheden tilsættes et sjovt og skævt twist, så historierne bliver nutidige, uforudsigelige og lige i øjenhøjde med målgruppen. Lidt diskret humor henvendt til forældre er der også gemt i nogle af historierne, fx at julemanden måske godt kan lide dameundertøj.

Inspiration