Er I klar til sommerferie?

06.07.21
Højtlæsning. Tæl ned til ferien og kom i den rette sommerstemning med denne samling af 10 nye historier om mange forskellige typer ferier, hvor intet går som forventet. Her er garanteret mange sjove højtlæsningsstunder i familieferien.

Hvis man går i tanker om at skille sig af med ens irriterende storesøster, kunne det være man skulle tage på safari i Afrika, hvor det vrimler med farlige og giftige dyr. I en anden historie går turen til Rhodos med all inclusive for selveste Gud og djævlen, som begge trænger til en afslappet ferie fra deres daglige erhverv men ender i en vild talentkonkurrence mod hinanden.

Vil man derimod overbevise sin far og storesøster om, at ens største idol, grev Dracula, virkelig findes, så må turen nødvendigvis gå til Transsylvanien. Vandskræk er ikke det fedeste, når man skal på ferie ved Comosøen, men måske kan det sødeste solcreme-spisende søuhyre hjælpe på skrækken.

Sjov og spændende sommerferielæsning for hele familien

Historierne lover lige præcis det forsiden og titlen indikerer: letløbende historier fortalt med humoren som løftestang og et vist spændingsmoment. Selvom historierne er skrevet af 10 forskellige forfattere, så føles de overraskende ens i tonen og giver et godt samlet helhedsindtryk. Hele samlingens billedside er illustreret Thorbjørn Christoffersen, som især er kendt for at lægge streg til Sallys far-historierne.

Jeg kan godt lide de her samlinger af historier, der er udkommet flere af i disse år, for oftest er historierne gode til at fange børn på tværs af alder. Det er smart, at man kun skal pakke én bog til ferien og samtidig har en god håndfuld sjove historier lige ved hånden.

Inspiration