Dine drømme bliver aldrig de samme

21.06.21
Fantasy. Tre drenge finder et magisk skrin og snart er de hvirvlet ind i et farefuldt eventyr

Coveret emmer af mysik, action og hemmeligheder. Jeg fik associationer til "Assassin's Creed"-spillet pga. krigeren på billedet - han er da for sej!

Mogthunheim

Seb, Eliot og Bjørn finder en dag et magisk skrin og da de falder i søvn den aften, befinder de sig pludselig i Mogthunheim, hvor de er en del af en profeti om at de skal redde landet. Samtidig er de blevet voksne mænd!

Beskrivelserne af livet i Mogthunheim minder om John Flanagans serie om "Skyggens Lærling". 

Ideen med at drengene drager til et andet land mens de sover er virkelig spændende og jeg synes forfatteren kommer ret godt rundt om eventuelle problematikker ved det. Tiden forløber anderledes i Mogthunheim end den gør her hjemme. Skader de pådrager sig i drømmene, følger med ind i vores verden, men ikke omvendt. Især det med at kunne lagre viden i underbevidstheden for så at få den fulde glæde af det når de drømmer, synes jeg er vildt sej.

De III Udvalgte

Jeg kunne også rigtig godt lide samspillet med Seb, Eliot og Bjørn. De er tre meget forskellige drenge, men sammen er de stærke og de er loyale overfor hinanden. De kan godt være uenige, men samtidig kan de også ræsonnere sig frem til brugbare løsninger. Deres humor er fed og jeg ville ikke have noget imod at være venner med dem i virkeligheden. 

Det kan være svært at regne ud hvor gamle drengene er i virkeligheden, men det giver læseren frihed til selv at bestemme og derved kunne identificere sig med dem. Dog er det ikke umiddelbart en børnebog, men mere for unge og voksne fantasylæsere.

Vurdering

Jeg var mægtig godt underholdt hele vejen igennem. Undervejs samler vi brikker til puslespillet og jeg kunne godt lide de plottvists der var. Hvis du trænger til den fed, medrivende og underholdende fantasyfortælling, kan jeg varmt anbefale denne!
 

Inspiration