Dansk fantasy i topform

10.08.21
Serien "Asgårds døtre" er dansk fantasy i topform.

Vi lægger roligt ud i efterfølgeren til "Ingeborgs fortælling", men Íssól har bestemt også en historie der er værd at læse.

Problemerne hober sig op

Forfatteren formår at bygge dramaet langsomt op. Der kommer flere og flere problemer som Íssól skal overskue. Der er små stykker information, vi skal gemme og bruge til senere. Det er udelukkende Íssól der fortæller, selvom det havde været interessant at se handlingen fra en anden synsvinkel – som i første bind, hvor jeg gerne ville have hørt mere af det fra Auðuns synsvinkel. Men alligevel fungerer det godt at vi kun hører fra Íssól – det gør historien meget levende.

Íssóls udvikling

Jeg kunne godt lide Íssóls udvikling igennem bogen. Hun starter med at være den lidt stille, generte pige, der har indgået et ægteskab af pligt overfor sin familie. Hun har aldrig turde håbet på et ægteskab som Ingeborg og Auðuns. Men langsomt vokser hun i styrke. Hun forstår at hun, som urtemagerske, også kan hjælpe i krig. Hun tør sige sin mening og hun da hun endelig finder kærligheden, blomstrer hun virkelig. Selvom hun stadig kan være usikker, finder hun styrke i ham og deres forhold.

Vurdering

Forfatteren har igen skabt en hæsblæsende historie med masser af drama, krig og blod, men også humor og kærlighed. Det er en virkelig god blanding og selvom tempoet er højt, bliver der alligevel kælet for detaljerne på de helt rigtige steder. Jeg kunne sagtens se sceneriet for mit indblik: Íssóls hjem, diamantminen og slagmarken. Det står knivskarpt.

Hvis man er vild med at læse om nordisk mytologi, slægtsfejder, drama og romantik, skal man bestemt ikke snyde sig selv for ”Asgårds døtre” – jeg er i hvert fald hooked og jeg glæder mig rigtig meget til at læse Ísliljas historie! Mine forventninger er igen høje!

Inspiration