Afsluttende bind i "Rosenholm"-serien

02.09.21
Ungdomsroman. Tredje og afsluttende bog i serien om de fire piger, Kamille, Kirstine, Victoria og Malou

”Natskygge” starter umiddelbart efter ”Forglem mig ej” slutter – Kamille, Kirstine, Victoria og Malou har endelig fundet ud af hvem der dræbte Trine og nu vil de have morderen til at indrømme det. Det er dog ikke lige til og snart er pigerne i endnu større fare end de har været før. Og denne gang har de ikke hinandens støtte …

Splittede veninder

Der er splittelse mellem de fire piger – Malou er blevet på Rosenholm sammen med Kragerne og Zlavko, der støtter op om forstander Jens Andersens nye planer for Rosenholm. Kamille, Kirstine og Victoria er ikke kommet tilbage til endnu et år på Rosenholm og vil ikke støtte op om Jens’ vision. 

Historien er virkelig godt skruet sammen og når man først er begyndt at læse den, er den meget svær at lægge fra sig igen. Der er skruet helt op for dramaet, intrigerne og hemmelighederne, som pigerne skal afsløre. Der var plottvists undervejs, som jeg ikke havde regnet ud og forfatteren formår at holde læseren til ilden, så siderne nærmest vender sig selv.

Nutidig fantasy

Selvom det er fantasy med magi, gamle folkeviser og myter, er det sat i et nutidigt samfund, hvor folk med magten ikke vil afgive den og hvor de korrupte skuer til fortidens mørke og vil trække tråde til nutiden. Pigerne opdager at det ikke kun er Trine der er blevet slået ihjel, men derimod er der mange andre der har lidt samme skæbne. Så vores firkløver skal ikke kun sikre Trine retfærdighed, men også alle dem der gik før hende.

Forfatteren viser også at det ikke nødvendigvis er de stærkeste der sejrer, men derimod dem der kæmper for en større sag. For retfærdighed. Og for kærlighed.

Vurdering

Alt i alt er det en fremragende afslutning på en storslået historie, i et helstøbt og gennemført fantasyunivers - der måske ikke er så lang fra vores egen virkelig. 

Inspiration