Tøj og tasker af genbrugsmateriale

Om dette arrangement

Tid
14:30 - 16:30
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Unge/Voksne

Lav nyt i stedet for at smide yt! - Inspirationscafé til genanvendelse af tøj, tekstiler og plast

25.04.24
Bliv inspireret til at starte den grønne omstilling hjemme hos dig selv. Torsdag i Uge 17 viser Marianne Bjerregaard kreative metoder til at omdanne og genanvende tøj og andre materialer til nye ting.  

Lav et klimaløfte 

Arrangementet foregår på Danmarks Klimahandledag (læs mere på klimahandledag.dk), så det er en oplagt mulighed til at lave et klimaløfte til dig selv om at reducere dit forbrug og genanvende i stedet for at smide ud og købe nyt. 

Klimahandledagen er en mulighed for at samles i de fællesskaber, vi alle er en del af til hverdag.  

Del gerne dit bedste genbrugstip på opslagstavlen på Svenstrup Bibliotek, så vi kan lære af hinanden og handle sammen.  

Hvem er Marianne Bjerregaard?

Til daglig arbejder Marianne som Digital Project manager ved siden af rollerne som mor, bedstemor, hustru mm. Hun har altid være enormt kreativ, og de seneste år har hun brugt meget tid på at gå i genbrugsbutikker og finde ideer til at lave noget andet af det hun finder.  

For eksempel har hun lavet gamle skindjakker til moderne skindforklæder, presenning til poser med lynlås, quiltede toilettasker og kosmetikpunge og så er hun begyndt at sy tøj af gamle lagner, voksduge mm. En af Mariannes seneste kreationer er en Gurli Gris vest, som særligt de små piger i hendes familie er lidt misundelig på 

Om Uge 17 – Borgernes verdensmålsuge 

Uge 17 - Borgernes verdensmålsugen er en uge, hvor vi gør en ekstra indsats for at synliggøre de ting, der allerede sker i lokalområderne. Her kan vi få nye ting til at ske ved at binde lokale kræfter sammen med fælles mål og ambitioner.     

Ugen afholdes parallelt med en række landsdækkende UGE17- initiativer, hvor bibliotekerne og en lang række nationale organisationer sætter spot på verdensmål, bæredygtighed og alt det grønne. Du kan læse mere på www.aalborgbibliotekerne.dk/uge17 og få idéer til aktiviteter, der kan afholdes i netop dit lokalområde. Lokalbibliotekerne i hele kommunen markerer også uge 17 og samarbejder gerne om arrangementer, lokaler m.v.   

Tilgængelighed 

Mulighed for at trække sig: Ja  
Niveaufri adgang: Ja  
Handicapvenligt toilet: Ja  
Teleslynge: Nej – kontakt biblioteket på bibliotek@aalborg.dk eller tlf.: 9931 4300 senest 3 dage før arrangementet for lån af mobil teleslynge.   
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Svenstrup Bibliotek
Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, kan du skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300. 

Materialer