Afternoon Tea

Afternoon tea & britiske romaner til tetid

17.11.20
Få kan som briterne dække op til et traditionelt litterært tebord med mange historiske delikatesser.

Der er nok af ingredienser at tage fat på: storladne plot, spændende dramaer og intense familieintriger. 

Ofte kredser romanerne om store modsætninger som arv og miljø; kærlighed og klasseforskel. Heldigvis er humor også ofte et gennemgåede element.

S. J. Bolton: Rødt lys stop

En serie mord i nutidens London viser sig at have forbindelse til Jack the Rippers mord i 1888. Den unge kriminalbetjent Lacey Flint er på alle måder en helt central person i den dramatiske og blodige sag.
Lån Rødt lys stop af S. J. Bolton

Jessica Fellowes: Mitfordmordene 1. bog: Mysteriet på Asthall Manor

Krigssygeplejersken Florence Nightingale Shore bliver myrdet ombord på et tog. Hvad er årsagen til drabet, og hvem gjorde det? Snart er den unge barnepige Louisa, sammen med 16-årige Nancy fra Mitford-familien, dybt involverede i opklaringsarbejdet.
Lån Mitfordmordene af Jessica Fellowes

Elizabeth Macneal: Dukkeværkstedet

Dukkemageren Iris møder tilfældigt konservatoren Silas til Verdensudstillingen i London i 1851. Mens Iris er optaget af muligheden for et friere liv som model, bliver Silas besat af kærlighed til hende.
Lån Dukkeværkstedet af Elizabeth Macneal

Sharon Owens: Tehuset på Mulberry Street

Værtsparret Penny og Daniel i Muldoons tehus i Belfast har deres problemer, og det har mange af deres faste kunder også, men alt vendes til det bedste ad skæbnens snoede veje.
Lån Tehuset på Mulberry Street af Sharon Owens

Turk og Zidrou: Clifton og højredrejningen

Tegneserie. England er af lave! Folk begynder pludselig at køre i højre side af vejen! Gentleman-detektiven Clifton sættes på sagen.
Lån Clifton og højredrejningen

Sarah Waters: Lille fremmede

Da den engelske landbylæge dr. Faraday sidst i 1940'erne får sin gang på det forfaldne gods Hundreds Hall, forelsker han sig ikke bare, men bliver også vidne til en families undergang.
Lån Lille fremmede af Sarah Waters

Evelyn Waugh: Gensynet med Brideshead

En katolsk engelsk aristokratisk families undergang, skildret ved et tilbageblik på mellemkrigsårene af Charles Ryder, der som studerende i Oxford blev ven med en søn af familien
Lån Gensyn med Brideshead af Evelyn Waugh

Evelyn Waugh: Brideshead revisited:
the sacred and profane memories of Captain Charles Ryder

Captain Charles Ryder returns to the country estate of Brideshead. There he indulges in a sentimental journey that takes him back twenty years to his schoolmates at Oxford and to his seduction by the Marchmains.
Lån Brideshead revisited: the sacred and profane memories of Captain Charles Ryder af Evelyn Waugh

P. G. Wodehouse: Hold hovedet koldt, Jeeves

Den engelske adelsmand Bertie Wooster og hans snu butler Jeeves begiver sig til Totleigh, da Bertie bliver alarmeret af et rygte, som kan risikere at få dyb indflydelse på hans fremtidige liv - og ikke på en god måde.
Lån Hold hovedet koldt, Jeeves af P. G. Wodehouse.

 

Tags
Inspiration